Lunchkartan

onsdag 10 februari 2016

Korvkiosk


Område: Skanstull

Allmänt omdöme: Vi åker till Skanstull för att göra oss bekanta med gallerian Ringens ambitiösa matsatsning Teatern, där 9 kända kockar har små foodcourtprång i en rundel som är centrerad i mitten av en amfiteaterliknande matsalsdel. Vi går direkt på ställets absoluta högvilt, Magnus "Fäviken" Nilssons Korvkiosk för att se vad som händer. Två män i kockkläder står i köket bakom disken och vi ögnar igenom en trevlig meny som har rätt speciella tillval, tex kan man få 2 gram riven tryffel på sin korv för 80 spänn extra. Vi skippar tryffeln denna gång men kommer ändå inte under 120 spänn för korv utan dricka och utan kaffe vilket egentligen är rätt stört. Men är man stjärnkock så är det klart att man ska ta betalt och Södermalm är inte blyga med sina lunchpriser. Den första korvbeställning går snabbt men den andra tar 5-10 minuter extra, vilket är märkligt då det inte är någon direkt kö och det inte heller var något special som beställdes. Vatten tas från kranar på olika ställen i matsalsdelen, kallt och gott. Trots att det är sent så är det svårt att hitta platser i amfiteatern, men vi hittar till slut ett bord och sätter tänderna i korvarna. U tar en Göteborgare som garanterar mättnad för 125 spänn. Två kokkorvar med räksallad, potatismos och grillat tunnbröd. Den hade många fina smaker men själva korvarna var inte speciellt märkvärdiga. Gästkritiker A tar en "Jag känner mig lite fransk idag", en grillad Saucisse Provencal stoppad i Jämtland med glaserade vintergrönsaker, dijonnaise och en liten påse varma potatischips från Bjärechips. De varma potatischipsen i påse var rätt menlösa, korven var bättre. Sammantaget kan det sägas att vi gillar Teatern som sådan och kommer absolut återvända, men då provar vi gärna något annat ställe.

 U tar en Göteborgare (Två kokkorvar med räksallad, potatismos och grillat tunnbröd.) för 125 kronor.
Gästkritiker A tar en "Jag känner mig lite fransk idag" (Grillad Saucisse Provencal stoppad i Jämtland med glaserade vintergrönsaker, dijonnaise och en liten påse varma potatischips från Bjärechips.) för 125 kronor.

U: "God korv och ännu bättre tillbehör. Allt var fräscht men priset drar ner betyget. Charmig matsalsdel och ambitiöst."
Betyg: 3.0 av 5

Gästkritiker A: "Korven var fin men får inget direkt sug av att komma tillbaka. Tog lite onödigt lång tid att få en av beställningarna. Imponerad av Teatern i stort annars.
Betyg: 2.5 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar