Lunchkartan

torsdag 19 januari 2017

Restaurang Trekanten

Område: Liljeholmen

Allmänt omdöme: Vi haltar in på servicehemmet Trekanten som enligt egen utsago har en egen lunchrestaurang. Eftersom vårat stökiga gäng har gett sig själva en livslång uppgift att recensera alla lunchrestauranger som finns i ABC-området, så är det bara att stålsätta sig och recensera även sådana här ställen där personalen förtuggar maten innan den landar på tallriken. Det är iallafall vad vi förväntar oss. Redan när vi gått in några meter så öppnar sig olika små innergårdar som vittnar om potentiell grönska och trevnad. Små dammar med träbroar och annat tyder på en nästan japansk finess. Lunchrestaurangen är längst in med stora glaspartier mot sjön Trekanten. Folk i olika skick av ålderdom och krämpor sitter lite för sig själva. En ljudlig prutt hörs som ingen tar någon notis om. Vi tar bricka, tar lite halvtorrt mjukt bröd och några mini-plastbyttor med smör och beställer vid disken där man får sin mat uppslevad framför sig. Tar man med läsk så kostar det 81 kronor, annars 76. Personalen är lyhörd och ger en så mycket eller lite mat man vill. Vi tar från en rund salladsbuffé som har en fräsch sallad och sätter oss vid fönstret och börjar äta. Tja, inte så tokigt ändå. Eller, alltså, det är inte gott, men det är ok. Bra utsikt i en ljus lokal som i och ju för sig har en lite otymplig svensk 80-talsinredning. Rofyllt ändå, säkert ett bra ställe att arbeta några timmar med sin laptop om man har ett sådant jobb. Kaffe ingår. Småkakor kan köpas bakom disk, 3 för 10 kronor. G har nu ställt sig i kö till hemmet, dock inte för matens skull.














G tar Ärtsoppa och pannkakor. U & Gästkritiker B tar Rödspätta med kokt potatis & Gästkritiker E tar Köttfärssås med spaghetti. Maten kostar 76 kronor och läsk köps till för en femma extra.

G: "Mycket trivsamt ställe. Ljust och behagligt. Ärtsoppan var bra, pannkakorna var sega och hade gått för länge i micron."
Betyg: 2.85 av 5

U: "Bättre än förväntat. Maten rätt slätstruken, salladsbuffén var dock helt okej. Fin utsikt och rofyllt ställe. Lite dyrt för att vara servicehusmat kanske."
Betyg: 2.25 av 5

Gästkritiker E: "Blev direkt sugen på att sätta mig och jobba här och ta en kaffe och titta ut över sjön. En liten gömd pärla. Maten var rätt standard. Funkar bättre som café."
Betyg: 2.5 av 5

Gästkritiker B: "Lugnt och skönt ställe. Maten ok men inte mer."
Betyg: 2.5 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:

5 kommentarer:

  1. Tycker mat är smaklös vi äldre har sämre smaklökar önskar mera kryddor i maten

    SvaraRadera
  2. mycket bra mat till rätt pris,

    SvaraRadera
  3. mycket bra mat och utmärkta fiskrätter

    SvaraRadera
  4. alltid ett vänligt bemötande vilket gör besöket trevligt

    SvaraRadera
  5. Saknar menyer utanför returangen Finns inte heller på nätet. Verkar som dom inte vill ha besök.

    SvaraRadera