Lunchkartan

torsdag 15 januari 2015

Svarta Räfven


Område: Karolinska Institutet

Allmänt omdöme: Svarta Räfven. Rolls-Roycen av Karolinska Institutets lunchställen. Lunch måste förbokas två dagar i förväg. De har en tre-rätters affärslunch för 205 kr och en vanlig lunch för 135 kr.
Restaurangen ligger högst upp i spetsen i Gert Wingårdhs nya aula. Lokalen har en fantastisk utsikt, även om det är förvånansvärt lite glas för att vara en glasbyggnad.
Ingen salladsbuffé, bröd serveras med smör vid bordet. Magiskt goda tryfflar finns vid kaffet.

G, U och gästkritiker E och A valde alla torsk chowder med sidfläsk. Det enda som det fanns att välja på om man inte skulle köra affärslunch.

G: "Det finaste stället hittills. Fin utsikt över Stockholms takåsar och allt detta i ett häftigt hus som lutar. Maten var mycket god."
Betyg: 4.3 av 5

U:  "Man blir inte mätt, vilket för mig är själva stammen för att bygga en bra lunch, utan stam blir det en buske av allting, men det är en vacker buske. Tryfflarna är sagolika."
Betyg: 3.5 av 5

E:  "Det värsta jag vet är att försöka bli mätt på bröd när jag äter lunch. På tok för lite mat. Kändes som en förrätt. Kaffet, tryfflarna och lokalen plussar upp stället ordentligt dock."
Betyg: 3.25 av 5

A: "Trevligt och lugnt ställe, mycket god mat och trevligt med vattenflaskor med restaurangens loggor. Många staplar som är riktigt höga på detta stället, men tyvärr är portionen alldeles för snål."
Betyg: 3.5 av 5

Tre av fyra går härifrån utan att bli mätta. Inte bra. Men det är ett fint ställe, men grunda med en korv eller två.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Piren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar