Lunchkartan

tisdag 6 januari 2015

Svenska Hamburgerköket


Område: Midsommarkransen

Allmänt omdöme: Otroligt trång lokal där man verkligen maximerat antalet sittplatser, inte blir det bättre av att hälften av besökarna är bebisar som stojar. Känns som vi gått in på ett barnkalas på McDonalds. Då burgarna görs á la minute, så är det 20 minuters väntetid för att få sin burgare. Entrédörren öppnas och stängs i ett vilket gör att kalluft sveper in med jämna mellanrum. Det är så trångt att man kan räkna antal knuffar under måltiden från främlingar. Det känns som att åka tunnelbana under rusningstrafik, otroligt stressigt, trots att klockan är 13.30, men det kanske också då är peaken på barnfamiljslunchen. Känns som stället faller på sin egen framgång. Folk i kön till kassan stirrar med hökögon efter lediga sittplatser. Stressen gör att man trycker i sin hamburgare och pommes. Köttet är gott, pommesen helt okej. Känns lite flottigt efteråt. Kaffet efter smakar lite surt. Det är faktiskt en ordentlig lättnadskänsla att komma ut i friska luften sedan.

G, U och gästkritikerna E & B valde alla en Grosshandlarburgare, som är en 180-grammare med rökt sidfläsk och ost, med tillhörande pommes.

G: "God och mättande burgare, lokalen är på tok för trång."
Betyg: 2.75 av 5

U:  "God burgare, kanske lite överstekt, pommesen var sisådär. Snålt att inte läsk ingår till en lunch som kostar 110 spänn, dessutom kostar läsken 20 extra, en tia kanske hade varit mer ok. Alldeles för trångt och stökig lokal. Man tappar matron helt."
Betyg: 2.5 av 5

E:  "En lunch ska kännas avkopplande, man kommer bort från jobbet lite, det här stället gör mig otroligt stressad bara, man vill bara härifrån. Känns som man sitter på McDonalds på Drottninggatan."
Betyg: 2.5 av 5

B:  "Flottigt och alldeles för trångt."
Betyg: 2.25 av 5

God mat men en på tok för trång lokal, ingenting man längtar tillbaka till.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Barnkalas på McDonalds, Rhino Burger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar