Lunchkartan

lördag 1 augusti 2015

Café Rosenhill

Område: Grödinge

Allmänt omdöme: Cafe Rosenhill är ett landsvägsfik i Grödinge där otroligt många motorcyklister hänger. Det känns lite som man kommer in i en trandans vid Hornborgarsjön när man glider in på parkeringsplatsen med bil och försöker undvika att träffa någon av de svärmande motorcyklarna. Cafeet är mest känt för sina mackor och legenden säger att det görs över 50000 smörgåsar här per år, vissa hävdar ännu fler. Vi ställer oss i kön bakom skinnklädda män som beställer skinkklädda smörgåsar. Vi tar en Lyxbaguette med skagenröra, ägg och lite annat smått och gott för 69 kronor, kaffe med påtår 20 kronor och delar på en jättelik bulle med choklad på för 25 kronor. Ett lunchpaket med smörgås, kaffe och dryck kostar 80 kronor innan klockan 14 annars. Sätter oss, drar bort plasten från smörgåsarna och börjar tugga i ena änden. Det är vad det är, baguetten är en standardbaguette, men på grund av den väldiga omsättningen på kunder här så känns allting fräscht och bra. Bullen efter smörgåsen är uppäten tar dock snabbt huvudrollen, otroligt god och smörsmakande. Det är helt klart ett ställe att rekommendera då det inte är så ofta man kommer så här nära inpå motorcykelkulturen vanligtvis. Fint väder kan dock rekommenderas för att få en maximerad upplevelse.
U & L tar en Lyxbaguette med skagenröra och delar på en stor bulle med choklad.

U: "Hit kommer man för att se på motorcyklar och motorcyklister, smörgåsarna var inget särskilt men fräscha råvaror, de hade dessutom goda bullar och trevlig personal."
Betyg: 2.5 av 5

L: "Kunde ha varit lite matigare lunchalternativ när de ändå annonserar att de har just lunch. Den goda bullen och motorcykelatmosfären höjer betyget."
Betyg: 2 av 5

Sammanfattande ord: "Ett café som är något av ett motorcykelmecka vilket gör det mycket tillgängligt för allmänheten att komma tätt inpå denna befolkning."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar