Lunchkartan

torsdag 6 augusti 2015

Matbygget


Område: Ytterjärna

Allmänt omdöme: Vi kör förbi Södertälje och tar av vid Järna där vi kommer ut på en landsväg där vi får göra den ena omkörningen efter den andra av cyklister i organiska linnekläder med fromma och lätt inåtvända blickar. Vi är mitt inne i ett av Stockholmsområdets märkligaste platser, nämligen det kluster av hus som Antroposoferna har knåpat ihop. Vi svänger av och parkerar vid en byggnad där det serveras lunch varje vardag. Vi passerar några grönsaksland och en örtträdgård och hoppas att detta kan spegla av sig i det som lagas här. Det är två alternativ på menyn, en sallad på belugalinser och en risotto med kronhjort. Priset är rätt saftigt, hela 140 kronor, men då är ekologiskt kaffe och några specialtéer inkluderade i priset. Lokalen känns ny och luktar virke och ser ut som en bättre skolmatsal. Vi tar surdegsbröd med smör och en riktigt krispig grönsallad som är rätt tråkig men mycket fräsch. Vatten är måltidsdryck. En servitris i en slags jutevävssäcksklänning kommer ut med våran mat som ser mycket aptitlig och omsorgsfull ut. Det smakar också gott. Riset har gått exakt så länge så att en ytterst minimal kärna fortfarande finns kvar. Kronhjort känns lyxigt men är också lite seg och har en hel del fettkappor kvar. Kaffet smakar gott. Ett speciellt ställe verkligen och man blir helt klart nyfiken på att äta här igen.
U & L tar Högrev på kronhjort serverad med risotto på färsk spenat och tomat samt västerhavsost, L tar utan kronhjort. U: "Välsmakande mat som känns nyttig och fräsch, krispig om än enkel sallad, gott bröd och bra kaffe. 140 spänn för en lunch här ute känns lite väl mycket, speciellt då stället känns som en skolmatssal."
Betyg: 2.75 av 5

L: "Mycket god risotto men lite dyr med tanke på att den var utan kronhjort då jag beställde vegetariskt. Tråkig sallad och bröd sänker betyget lite."
Betyg: 2.75 av 5

Sammanfattande ord: "Omsorgsfullt tillagad mat som smakade gott, tveksamt dyrt pris och tillbehören som sallad och bröd kunde vara ett snäpp högre. Lokalen lite torftig."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Gro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar