Lunchkartan

tisdag 10 oktober 2017

Koloni - Sven-Harrys

Vi stövlar på genom Vasaparken genom duggregn. Det är höst nu och löven har gulnat.
Vi är på väg mot Sven-Harrys konstmuseum där Koloni har öppnat ännu en avdelning, där det tidigare låg en annan restaurang.
Vi är tidiga men det sitter redan ett antal besökare vid borden, vi ska till att öppna dörren men den är låst.
En ur personalen skyndar till och låser upp.
Vi beställer ädelostfylld kyckling, tar bröd och smör samt en glasburk med sallad. Sätter oss vid ett bord som har lite vass instoppad i en brun butelj bredvid en vattenkaraff med en citronskiva.
Lokalen är ljus och luftig med utsikt över Vasaparken. Två skotthål i rutan är det enda som stör, eller livar upp om man är lagd åt det hållet.
Det kommer fram en servitör och säger att maten är klar och pekar mot två tallrikar vid köksbänken där han precis kom ifrån.
Vi reser oss och hämtar tallrikarna som är byggda på höjden i ett rätt så smakfullt arrangemang.
Det är en höstlig komposition med bakade äpplen, valnötssky och ädelostfylld kyckling.
Rätt spännande.
Smakerna sitter som de säger på tv och vi blir också mätta.
Kaffe kostar en tia extra och serveras i ett glas.
Nöjda går vi ut i korridoren som har speglar på bägge sidorna vilket gör att man ser sig själv i tusen versioner. Eftersom vi båda är stiliga så dröjer vi oss kvar en stund och tänker på vart vi ska gå imorgon.

G & U tar Ädelostfylld kycklinglårfilé med rotselleripuré, bakade äpplen, valnötssky & rosmarinrostad potatis för 120 kronor, plus en tia extra för ekologiskt kaffe.

G: "Trevlig lokal, mycket luft. Välsmakande mat. Lite trånga bord kanske och har lite svårt för potatis med skal på." 3.4 av 5.0

U: "God smak, vardagslyx som samtidigt känns rätt så nyttigt. Överlag en rätt trevlig atmosfär. Lite fånig detalj att man ska hämta sin tallrik och kaffe själv när kyparen ändå går fram till bordet och meddelar att maten är färdig och sedan att kaffet tas vid disken."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar