Lunchkartan

torsdag 10 september 2015

Pontus in the Park

Område: Solna

Allmänt omdöme: Vi känner oss ovanligt starka i benen och går med fjädrande kliv ut ur Stockholms Stads gränser och tar oss in i Solna Stad från Pampas Marina-hållet. Det är ett område som är svårt att få grepp på, Huvudsta/Vreten/Solna Strand. Antagligen omöjlig att rita upp i efterhand ur minnet, det skulle bli som en 1400-talskarta över Antarktis. Det känns som avstånden inte riktigt stämmer. Någon borde helt klart ta tag i detta nu på en gång. De rätt trista bostadsområdena ligger som öar med olika motorleder och järnvägar som avgränsar dem ifrån varandra. Gångbanor snirklar sig emellan alltsammans genom grönområden med lekparker och fotbollsplaner i varierande skick och olika gångtunnlar under de större vägarna. Vi har kollat upp ett ställe i förväg som heter Pontus in the Park som ligger i ett industriområde i det sk Solna Business Center, bredvid stadsdelen Skytteholm, som ligger bredvid Råsunda. Vi närmar oss restaurangen från baksidan, en mörk och dyster lastkaj där personal har rökpauser. Vi rundar det stora komplexet med svällande vader och kommer fram till en rätt mysig torgliknande plats mitt i den annars trista industriöknen. Vi går in i restaurangen förbi färgglada utemöbler där kontorsfolk lapar sol. Restaurangen är egentligen två stycken visar det sig, en Bistro med lunchpriser på 225 spänn och fina dukar och så den som vi kollat upp där det är normalare lunchpriser. Vid kassan så visar det sig att de har ett Early Bird - Late Birdsystem efter 12.45 till exempel så kostar det 95kr istället för 120. Recensionen fortsätter inom kort.
U tar buffén; Nattbakad fläsksida ”Korean BBQ” med kimchi, shiitakesvamp och chiligurka, Västkustgratäng med duchessepotatis, Ugnsbakad paprika fylld med fetaost och bulgur
U: "En trevlig liten oas, man drömmer sig bort lite med palmerna som vajar i brisen. Maten var god, men kunde varit bättre med tanke på den fina fisken och räkorna. Tillbehören kunde vara mycket bättre."
Betyg: 4.0 av 5

Sammanfattande ord: "Mycket bra och komplett lunch med genomgående hög kvalitet i allt. Saknar större valmöjlighet av dryck samt att själva huvudrätterna kunde varit lite mer sting i. Brödet och soppan var värt resan i sig. Kaffet kanon."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Restaurang S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar