Lunchkartan

fredag 8 december 2017

Dogfood

Vi minns när Flippin Burgers fortfarande låg på Kungsholmen och vid våra joggingturer förbi de sjuka köerna så tänkte vi att så snart hypen lagt sig så går vi dit, men hypen lade sig aldrig och vi hann bara med ett besök innan de flyttade till andra sidan kanalen.
Nu så är Flippin Burger-gänget, dvs Jon Widegren tillbaka på kunglig mark igen, nu med ett korvställe som heter Dog Food och är inhyst i ett dansk-svart hus av Oscar Properties vid Industrigatan nära Fridhemsplan.
De tar nästan hela bottenvåningen i anspråk och vi går in och upptäcker att det var betydligt lugnare här än vi trott, kanske för att det råder lite oklarheter kring när de egentligen har lunchöppet.
Logon är en kannibaltax som jagar sin egen svans i en ring där bakdelen är förvandlad till en korv.
Makabert men lite roligt.
Vi går in och  kollar in lunchmenyn som inte skiljer sig åt från övrig tid, vilket ofta innebär en lunch som blir dyr.
Dock visar det sig inte vara så farligt.
Många spännande korvar på menyn men vi landar snart vid en Updog, en sötpotatiskorv, och en 24H Chilidog, en nötkorv med långkokt chili samt Shoestring-fries (40 spänn extra), en ny bekantskap som är supertunna pommes.
Det är lite biomurrigt på ett bra sätt här inne och det spelas skön musik, av ingen mindre än Mr Jon Widegren himself som sitter bredvid en laptop och cashar in.
Vi sätter oss i ett hörn och gnuggar händerna, för lite förväntansfulla är vi ju.
Maten landar och ser otroligt gott och festligt ut. Alla de finringlade såserna på både korv och pommes ser mer ut som en spektakulär efterrätt än en huvudrätt, det är lite finediningbarnkalas typ.
Shoestringfriesen var löjligt goda, Updogen var smaskig och smakrik den med, Chilidogen lite kompakt och trubbig, men också god, men inte värd 90 spänn alena under lunch.
Man blir lite konstigt mätt av all sås och fritering och det är svårt att sätta betyg. Vi gillar upplägget och man vill tillbaks, men som lunch kanske det inte är ultimat, mer som en afterwork eller nått annat.
Gott var det iallafall och vi är glada att de finns. Saknar lite en lunchkombo där kanske friesen ingår samt kaffe. Säg för 125 spänn.

U tar en 24H Chilidog med Shoestring fries för 90 + 40 kronor, L tar en Updog och shoestring fries för 80 + 40 kr. Kaffe ingår inte.

U: "Festligt" 3.5 av 5.0 
L: "Ett ställe man blir glad av." 4.0 av 5.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar