Lunchkartan

torsdag 18 juni 2015

Bun Meat Bun

Område: Farsta

Allmänt omdöme: I ett nybyggt bostadsområde alldeles intill pendeltågsstationen i Farsta Strand ligger hamburgerrestaurangen Bun Meat Bun i en ljus hörnlokal som har högt i tak men som annars är en rätt trångmöblerad lokal som alltid är fallet när det kommer till hamburgerställen av någon anledning. Trots att timmen är sen så är det rätt mycket folk på stället och vi ställer oss i kö och beställer sedan varsin Beach Town Burger med bacon, pommes frites och kaffe på maten. Servitrisen/Managern frågar om vi ska sitta här eller ta med. Sedan fnissar hon och säger. "Fast det kanske var en dum fråga i ert fall." Vi förstår ingenting. Kassaapparaten visar att det blir till att slänga upp 140 kronor per skalle, vilket känns rätt saftigt då vi inte ens tog läsk till maten och ändå säger Bun Meat Bun att de ska vara ett billigt ställe. Denna prissättning är också symptomatiskt med alla de nya hamburgerställena i Stockholm, att trots att de är öppna vid lunchtid på vardagar så är det mycket sällan man kommer under 120-140 kronor och sedan ska man slå sig ner och trängas och höra främlingars konversationer en halvmeter ifrån. Nåja. Vi sätter oss ned med våra vattenglas i plast vid ett stort fönster och väntar på att pucken ska blinka rött. För att vara ett hamburgerställe så är det trots allt hyfsat luftigt, måhända att den generösa takhöjden hjälper till med detta. Två smålänningar från Kalmar/Nybrotrakten sätter sig bredvid oss och har en lång konversation om cancer och död. Det lyser rött från den svarta pucken och vi går till kassan och kvitterar ut en stålbricka med burgarna och friesen. Vi tar ketchup och senap som trycks ut i små pappmuggar á la McDonalds. Hamburgarna är mycket goda, köttplättarna är tunna men smakar mycket, brödet är riktigt gott, fluffigt och har en liten sötma som är angenäm. Baconet och BBQsåsen drar sitt strå till stacken. Pommes fritesen har lite av skalet på, vilket är charmigt. De är tunna och krispiga men utan att vara för torra. Man blir rätt mätt dessutom. Vi går till kassan och väntar på att få någon från personalen att hälla upp kaffe åt oss. Det går lite segt och till slut så får vi två pappmuggar urpumpade ur en termos. Mjölken hämtas ur ett litet kylrum och när kylen öppnas så faller en stor glasburk med pickels ut, går i kras och snurrar ut i lokalen. Vi sätter oss, hör på cancer och elände och glasbitar som sopas upp medan vi raskt dricker upp vårt rätt så ljumna men goda kaffe.

G & U tar Beach Town Burger med fries

G: "Kanske den godaste hamburgaren jag ätit i hela mitt liv. Baconet satt som en smäck. Tycker ändå att hamburgare är lite för enkelt och överskattat. Lokalen fin men trångt om utrymme. Kaffet var gott men inte så varmt. För dyrt för sådan enkel mat."
Betyg: 2.85 av 5

U: "Goda hamburgare och krispiga fries i en ljus och modern lokal, lite för trångt mellan sittplatserna och inte så prisvärt. Servicen inte den bästa."
Betyg: 3.0 av 5

Sammanfattande ord:  "Bra burgare och fries. Lite trångt och priset en aning i överkant, som de flesta hamburgerställen."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Love Food Cafe, Babas Burgers & Bites, Svenska Hamburgerköket etc

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Tack för er fina recension och feedback, jag skulle vilja bemöta två saker;
    anledningen till att hon i kassan sa att det kanske var en dum fråga att fråga om ni ville ta med berodde förmodligen på att ni ville dricka vatten till. Det är inte många som väljer vatten och sen tar med sig maten därifrån.

    Sen vill jag också bara påpeka att vi inte har som målsättning att vara billiga, den nischen får andra ställen som McDonalds och Burger King ta på sig. Däremot vill vi gärna vara snäppet billigare än andra burgarhak med kvalitetsburgare.

    Tack för ordet och välkomna åter!

    /Mvh Stefan
    Delägare och medgrundare av Bun Meat Bun

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stefan!
      Tack för dina ord.
      Vi kommer gärna tillbaka, extra gärna om ni började med ett luncherbjudande där till exempel kaffe eller läsk ingår för oss prismedvetna lunchbesökare.

      Radera