Lunchkartan

torsdag 11 juni 2015

Solstugan

Område: Fredhäll

Allmänt omdöme: Solstugan är en röd liten träkåk, högt beläget på klipporna vid Fredhälls utmarker. De har endast öppet under det varmare halvåret då halva grejen här är att sitta utomhus på deras terrasser, med eller utan infravärme. När det är bra väder, som denna dag bjöd på, så kan det bli riktigt hett här. Vi går in genom entrén som har en plastpalm bredvid som man nästan oundvikligen måste gå in i. Kanske är det meningen, så att man ska sjunka in i den avslappnade stämning som råder här. Inredning är ganska enkel med olika små detaljer som för tankarna till sommar och semester. Vi tar varsin bricka med lite surdegsbröd (rätt torr) med smör (gick ut för en månad sedan), nån slags pizzasallad (helt ok, men inte mer) och dricka (kolsyrat vatten, lingondricka, vanligt vatten, ljummet allihop). Vid kassan så beställs maten, det finns endast två rätter att välja bland, en asiatisk köttgryta och en panerad fisk med örtpotatis. Vi gör våra val och går ut på den övre terrassen som badar i solsken och som också har en fin utsikt över Tranebergsbron och Mälaren. Vår bricka blinkar och vibrerar och vi går och hämtar vår mat vid kassadisken. Till vår förvåning så är det en hög med bacon på tallrikarna med panerad fisk, vilket inte uppskattas av vegetarianen i sällskapet. På menyn står det heller inget om denna överraskning, det står också något om örtpotatis, men de oskalade potatisarna är inte lika spännande i verkligheten. Gästkritiker L:s rätt görs om och istället för bacon så kompletteras rätten med några ytterligare potatisar för att fylla ut tallriken, då fiskbiten inte är så stor. Vitvinssåsen som ligger i botten av tallriken var dock god och ger rätten en fin smak. U som har bacon på tallriken känner dock inget av detta då den salta baconsmaken bryskt annihilerar alla andra smaker. Vi har gått hit några gånger innan, och det är en otroligt stor skillnad på maten som serveras här från dag till dag. Avsaknaden av meny på deras hemsida och att en del rätter tar slut fort gör att det är svårt att avgöra när det är ett bra läge att gå hit. Denna dag var det tyvärr ingen höjdare. Det är skönt i solen iallafall och kaffe ingår.

G tar Asiatisk köttgryta och U & Gästkritiker tar panerad torsk med örtpotatis och vitvinssås (och en baconbonus).
G: "Mysigt ställe med fin utsikt och skönt solläge. Maten var rätt slätstruken, känns som att de lever på läget."
Betyg: 2.95 av 5

U: "Skön semesterkänsla här, men maten håller inte någon högre klass. Fungerar bättre som ölstuga."
Betyg: 2.25 av 5

Gästkritiker L: "Ätit här många gånger förut, med blandade intryck varje gång. Denna gång var tyvärr inte så bra som det brukar vara. Att som vegetarian få en svärm bacon till sin fisk är inte okej. Även utan den fadäsen så var maten rätt intetsägande, förutom vitvinssåsen då som var riktigt god. En annan grej var att de serverade en månad gamla smörpaket till brödet, vilket får en att undra vad mer de slarvar med. Mysigt ställe och läge annars."
Betyg: 2.0 av 5

Sammanfattande ord:  "Ett ställe som är alltför ojämnt när det kommer till maten, risken är att man kan bli riktigt besviken. Men det är ett trevligt solställe som kan ackompanjeras med en öl eller två."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Grodhavet & Sjökrogen Pampas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar