Lunchkartan

måndag 15 juni 2015

Farsta Gård

Område: Farsta

Allmänt omdöme: Vid den långsträckta sjön Magelungen, som i ärlighetens namn lämnar mycket att önska, ligger Farsta Gård med anor från 1600-talet. Gården består av ett antal röda träkåkar med krattat grus emellan och med en terrasserad park/trädgård mot vattnet. I huvudbyggnaden har de även en restaurang där de också har lunchservering om dagarna. Vi beställer mat från en mycket stor man med glimten i ögat som gillar att munhuggas. Menyn är enbart svensk old school husmanskost och det finns mycket att välja på. G tar isterband och mannen frågar hur han vill ha dem stekta, en rätt trevlig detalj som inte är så vanligt i lunchtider. Vi tar en enklare sallad, stark äppeljuice, ett slags kavringsbröd och sätter oss i ett av rummen som är bevarade i rustik gammal stil med kakelugn, breda golvtiljor och spröjsade fönster med trivsam utsikt över parken. Några gamla allvarliga tyskar äter sin mat vid bordet intill och de verkar mycket tillfreds med stället och maten. En servitris kommer med våra tallrikar och det är två rätt så bastanta anrättningar som lämnas vid vårt bord. Det smakar som det ska utan några överraskningar. Isterbanden är goda och kålpuddingen som är en aningen överbränd har en bra gräddsås och skalade potatisar. Kaffe och kaka ingår. Kalaset kostar 85 kronor.
G tar Isterband och U tar Kålpudding med potatis och gräddsås.
G: "Mycket trevligt och mysigt ställe i äldre stil. Känns som man är ute på landet. Maten var bra men inget som direkt överraskade."
Betyg: 3.5 av 5

U: "Trevlig lokal som är fint belägen med en välskött trädgård mot en sjö. Välsmakande och rejäl husmanskost, lite åt det enklare hållet. Tillbehören var sådär, brödet för salt, salladen inte så spännande och äppeljuicen för stark."
Betyg: 3.0 av 5

Sammanfattande ord:  "Mysig gammal gård med fint läge som har rejäl husmanskost till ett bra pris."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar