Lunchkartan

fredag 4 september 2015

Tapas Fusion Bar

Område: Liljeholmen

Allmänt omdöme: Tapas Fusion?? Var är Sabor Latino tänker vi? Vi står på Liljeholmstorget och kisar mot den nya skylten som satts upp. Vi som tänkte äta Chilensk husmanskost idag. Vi åt på Sabor Latino redan när det låg inomhus bredvid loppmarknaden i ruffa Vårberg Centrum där Chilenska medelålders damer klunkade stora karaffer med billig sangria innan de satte sig på tuben mot stan i riktning mot La Isla. Maten var riktigt bra där, Ison&Fille-Fille hade det som sin favoritrestaurang då, men stället blev nått snäpp sämre och lite ojämnare när de flyttade till Liljeholmen istället. Men nu så finns de alltså inte alls, vilket är synd. De hade iallafall lite själ och spelade Raeggetonvideos på sina storbildsskärmar. Vi går med sänkta huvuden in i Tapas Fusions lokaler, ett namn som skaver lite illa, låter som något karaktärslöst och vagt. Menyn visar sig dessutom vara svensk husmanskost. Vi beställer våra biffar med champinjonsås och kyckling med potatismos och tittar surt ut genom fönstret. Nåja, vi är ju här för att recensera. Lokalen har högt i tak och de har låtit en konstnär målat på väggarna: lite flamenco här och lite Salvador Dali där. Var säkert en tjur vi missade någonstans också. Vi tar en standard blandsallad från en skål vid kassan och lite vitt bröd. Vatten o nån Fun Light-smakande saft finns att dricka. Maten kommer ut av trevlig personal med ett leende. Det smakar faktiskt bättre än vi trodde, även om biffen var ojämnt stekt, en fick lite rött i mitten och en annan helt genomstekt. Kycklingen har gratinerad ost över sig och potatisbitar i moset, smakligt. Kaffe ingår och en liten kaka. Är det nån som vet vart Sabor Latino så är det bara att maila. lunchligan@gmail.com
G & Gästkritiker B tar Biff med potatis i ugn och champinjonsås, U tar Ostgratinerad kyckling med potatismos.
G: "Ganska trivsam lokal, maten var precis godkänd. Inget extra direkt."
Betyg: 2.45 av 5

U: "Ett ställe som började i uppförsbacke då de mantlat Sabor Latinos lokaler, tycker ändå att maten smakade helt okej, men de borde skaffa sig en bättre identitet. Känns vagt och riskerar att bli ett dussinställe annars."
Betyg: 2.75 av 5

Gästkritiker B: "Köttet var gott och fint med en röd liten kärna, det är man inte bortskämd med under lunchtid i förorten. Lokalen rätt trevlig men ganska trång."
Betyg: 2.75 av 5
Sammanfattande ord: "Godkänd mat, luftig lokal, dock lite anonymt."

Gillar man detta så gillar man nog också:

Bonustips: Lekparken med frukter bakom centrumet mot sjön Trekanten. Snurrande jordgubbar och bananrutschkana bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar