Lunchkartan

onsdag 9 september 2015

Loopen

Område: Hornstull

Allmänt omdöme: Vädret fortsätter att värma den kungliga huvudstaden och vi siktar därför in oss på en uteservering den här gången. Vi åker till Hornstull där vi har hört att de har en Karibieninfluerad restaurang som ligger på flytbryggor ute i vattnet bredvid Liljeholmsbron. Vi går ner till det lilla varvet och går ut på en lång brygga där vi anar palmträd längre bort. Vi rundar ett hörn och ser själva restaurangbyggnaden i en större bod och en till flytbrygga flankerad av ännu fler palmer. Restaurangen heter Loopen och ser mycket lovande ut tills vi ser menyn där inget karibiskt finns på menyn utan bara svensk husmanskost, varav allt är slut utom en torskrätt, som vi är dem sista som får visar det sig. Man beställer i en lucka av rätt trubbig personal som ser ut att vara karaktärer från Sällskapsresan. Man måste också säga vart man ska sitta när man beställer, vilket känns lite onödigt med tanke på att det inte är så många bord. Vi tar en knäckebrödsskiva, ett smörpaket och vatten från en dunk och sätter oss vid ett bord med utsikt mot Liljeholmsbron och plastpalmerna. Det är ett äldre klientel här varav en del verkar ha fått i sig lite för mycket att dricka, lite som ett pensionärs-Kallis. Maten kommer it, torsk med räkor och kokt potatis med en knippe Salladsmix. Fisken faller isär fint och har en fin glansig färg men såsen den omges av har en för salt smak av buljong vilket ger en trist bismak vilket är synd på en annars fin fisk. Salladsmixen är fantasilös o potatisen har skalet kvar och är inte upphottad på något sätt. Det råder en slags oinspirerad lojhet över tallriken. Räkorna lyfter rätten en aning. Stället är annars mysigt tack vare läget, bryggorna och palmerna. Det ingår kaffe som inte heller det är något särskilt. Som de flesta andra ställena som ser ut så här så lämpar det sig bättre med rosévinspimplande än ätande, vilket de flesta rödnosiga gästerna runt om oss verkar ha fattat. Maten kostar 100 spänn prick, antagligen så de ska slippa rota efter växel.
G & U tar Torsk med räkor och potatis.
G: "En trevlig liten oas, man drömmer sig bort lite med palmerna som vajar i brisen. Maten var god, men kunde varit bättre med tanke på den fina fisken och räkorna. Tillbehören kunde vara mycket bättre."
Betyg: 2.85 av 5

U: "Trevligt ställe att besöka när det är fint väder, maten saknar ambitioner och jag saknar sallad och gott bröd. Loj service."
Betyg: 2.75 av 5

Sammanfattande ord: "Riktigt fint läge, maten och servicen kunde varit bättre."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Vikens Veranda, Pampas Marinas Sjökrog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar