Lunchkartan

onsdag 16 september 2015

Käk

Område: Hornstull

Allmänt omdöme: Vi går in på den korta men restaurangintensiva sträckan på Hornsbruksgatan för att prova hur rapparen Petters hamburgerställe Käk står sig. Lokalen är modern och rätt trevlig med köket och kassan i den grå fonden där coolingar jobbar. Små hexagonformade akustikplattor klär långsidorna, kanske på grund av den höga hiphopmusiken de spelar här. Några snedställda lysrör hänger ner från taket och sittdelen är rätt trång med röda stolar och bänkar. Till skillnad från de flesta andra hamburgerställen så har de "lunch" bestående av veckans hkb (hållkäftenburgare) + pommes + en burkläsk för 99 kronor. Vi beställer, får en puck och sätter oss ute då de inte har barnstolar. Är för övrigt inte så många i lokalen då det är rätt sent på lunchtimmen, bara två hiphoptjejer varav den ena rappade i Höru mig bae remixen. Utsidan har ett gäng parkbänksinspirerade sittplatser som vi sätter oss vid tills pucken lyser rött. Vi skalar av pappret från burgarna och får nästan en liten chock över hur liten den är. Pommesen är inte heller så mycket att skryta med. Burgarna smakar ändå mycket gott och man får mersmak. Aldrig kul att gå ifrån ett ställe hungrig.
U tar Veckans Håll-Käften-Burgare (peppar, majonnäs och nån sallad) med pommes och Pepsi & H tar en Cheeseburgare med pommes och Pepsi.
U: "På tok för liten burgare, kändes mer som en slider. Synd, för den var god. Trodde att en burgare som hette Håll Käften skulle vara något större. Goda pommes frites, inte jättevarma dock och heller inte så mycket. Kändes som man blev mest mätt på Pepsin. Bra musik, spännande klientel och pigg personal annars. Inga barnstolar för den som vill ta med en bebis."
Betyg: 2.5 av 5

H: "För liten burgare, var lite större än en cheeseburgare på Donken, men mycket god och juicy. Gillade att de lämnat skalet på pommesen."
Betyg: 3.0 av 5

Sammanfattande ord: "Pigg lokal med hög hiphopmusik och skön personal. Alldeles för små hamburgare för att man ska bli mätt. En liten eloge för att de iaf har lunch."

Gillar man detta så gillar man nog också:
Rhino Bar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar