Lunchkartan

fredag 2 december 2016

Lilla Styrbjörn

Område: Södertälje

Allmänt omdöme: Vi är på ett Blocketäventyr denna lunch. En enorm tv ska inhandlas och vi måste ladda batterierna innan vi drar ut till Nykvarn där besten ska plockas upp. Vi stannar till i Södertälje och tänker oss först att vi ska prova lite av det syriska köket, men efter lite googling så hittar vi inget specifikt utan vi provar istället ett ställe som heter Lilla Styrbjörn som ligger ett kvarter från Stortorget. Det är ett mysigt ställe och trots att det är ganska trångt mellan borden så känns det avspänt. Personalen är mycket trevliga och vi beställer vår mat i kassan, tar ett bord längre in i lokalen och går fram till ett salladsbord av lite plocksallad, blomkålsröra och goda surdegsfrallor med riktigt smör. Vi tar en glasbutelj med kolsyrat vatten och maten kommer kort därpå. Det ser trevligt ut och det är lagom stora portioner. Havets wallenbergare med hummersås är god, men kunde nog smaka mer. Schnitzeln är lite tjock men också god och fin. Kaffet efteråt håller bra klass. Sammantaget är det en trevlig lunchupplevelse och vi känner oss starka nog att släpa in 70 tummaren med ultrahd 8k i bilen. Nu blir det Westworld.
G tar Schnitzel med baconsås och bönsallad, U tar en Havets Wallenbergare med hummersås, potatismos. Bägge kostade 95 kronor inkl kaffe.
G: "Mycket trevlig lokal om än lite trångt mellan borden. Schnitzeln var lite för tjock för min smak, gillar när den är riktigt utbankad. Kaffet var gott."
Betyg: 3.0 av 5
U: "Trevligt ställe som har en positiv aura. God mat i bra portioner, trevlig personal. Maten kunde smaka mycket mer."
Betyg: 3.75 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar