Lunchkartan

tisdag 27 december 2016

McDonalds - Fridhemsplan

Område: Fridhemsplan

Allmänt omdöme: Donken. Denna snabbmatsinstitution som alla har en relation till och som räddat många ressjuka magar i främmande länder som vill safea lite eller äta något som inte gör så att tungan sväller av het chili. Det råder en hatkärlek mot Donken på samma sätt som det råder en hatkärlek mot St Eriksgatan, den enda småruffiga plats som finns på Kungsholmen om man bortser från sprututbudet vid Stadshagen. McDonalds var nära att byta sin logga för många år sedan men efter djuplodande psykoanalyser så förstod man att The Golden Arches påminde folk om ett par trygga bröst och att Donken då fick en slags undermedveten modersmjölkskrängarvibbar som lockat och pockat folk ända in i dessa dagar. Vi har många gånger beställt drivein och ätit burgarna på parkeringsplatsen, men det var år sedan som vi faktiskt gick in i någon. Det påminner lite om att gå ner i tunnelbanan. Moderniseringar har skett och de flesta beställer via displayer som påminner om de som man checkar in med på Arlanda. Vänteproceduren är också annorlunda och mer digitaliserad. Vi får våra brickor med mat och vi sätter oss i de bakre regionerna. Personal går runt och städar och det känns relativt fräscht ändå. Hur smakar det då? Har burgarna en rosa kärna, är det högrev från en lokal gård på Ekerö och är fritsen dubbelfriterade? Nej. Men det är gott ändå. Syntetiskt gott. Det smakar som en maskin hade gjort maten, nästan en metallisk klang på allting. Vi lägger duktigt tillbaka brickan och sorterar bäst vi kan och går ut i friska luften igen. Hej då Donken, vi ses igen.
U tar en Jureskog New York Meal (ca 85 kronor), L tar en McFishmeny (ca 80 kr), V tar en Happy Meal med Chicken Nuggets, pommes och äppelbitar (ca 60 kronor).

U: "Bättre än ryktet, snabbt, prisvärt och helt okej burgare. Provat hela Jureskogserien och de funkar rätt bra för det prissegmentet. Lite svettiga men ganska ok smaksatta. Deras Drive-in som de har på olika ställen är en grym tjänst."
Betyg: 2.75 av 5
L: "Gott, barnvänligt och möjlighet att kombinera ihop ett mål på ett bra sätt. Överraskande fräsch lokal."
Betyg: 3.75 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:

2 kommentarer:

  1. Grymt bra recenserat! Gillar hänvisningen till andra stället! Ser spännande ut, får alla sitta i sådana ljustroner?

    SvaraRadera
  2. Vi tackar och bockar! Ljustronen kommer i ett stort platt paket innehållande 20 säckar stearinmassa, själva ramen får man fixa själv.

    SvaraRadera