Lunchkartan

torsdag 2 november 2017

Newroz Kolgrill

Vi har haft span på en kolgrill vid Solvalla en tid nu och omständigheter gjorde att vi äntligen kunde ta oss dit. Det är ett ganska trist ställe på en ännu tristare plats,  ett stenkast från Solvalla och med motorleder, industriområden och ödsliga parkeringsplatser runt om.
Själva stället är ett enkelt gult kioskliknande hus som har ett asylboende som granne i en nedlagd folkhögskola. Utanför kiosken så står massa taxibilar parkerade då det här är ett  populärt matställe för många chaffisar. Tre av dem står och bolmar precis utanför entrén när vi kommer inglidande.
Det här stället är bäst i stan bror' är det första vi hör när vi precis kommit fram till kassan. Det är en ung tatuerad man som säger det till oss i förbifarten medan han tar lite te efter maten. Vi ber om rekommendationer och han pekar på en lammrätt. Vi beställer ändå en shishkebab,  det är något av vår måttstock.
Dricka kostar 15 spänn extra och shishen 90,  ganska dyrt för att ligga här ute. Men de har heller ingen speciell lunchdeal.
Vi tar lite medioker salladsbuffe,  syrade grönsaker och lite trött isbergssallad. Det finns vatten i en automat. 
Vi sätter oss och upptäcker att det är ovanligt rent x
Och fräscht här inne. Ett bra tecken som ofta går hand i hand med bra mat.
Maten kommer ut och är närmast identisk av shishkebaben man får på Restaurang Kurdistan i Huvudsta,  de som en gång legat i närheten av Solvalladem med. Släktskapet är slående och verkar typisk för den kurdidka kebaben. Pommes under,  två shishkebabs på bredvid tre hårdgrillade tomater och lite persilja samt en citronklyfta. Inga såser.
Allt smakar rätt gott men hade hoppats på mer.

U: 3.0 av 5.0



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar