Lunchkartan

tisdag 2 juni 2015

Buco Nero

Område: Norra City

Allmänt omdöme: Vi tar den sluttande ramptrappen ned till den italienska restaurangen Buco Neros domäner, som innan restaurangen öppnade 2010 var ett garage. Stora takfönster har adderats sedan dess och inredningen är minimalistisk i carreramarmor och finslipad betong. Man betalar vid ett hovmästarpodium och tydligen så är vi några minuter ifrån att ha fått betala Early Bird på 95 kronor, istället så blir det 110 kronor. Vi tar en rund liten bricka i frisbeestorlek där man kan ha glas och salladsassiett på. Vi tar lite surdegsbröd och lite grönt från salladsbuffén. Måltidsdrycken är vatten eller kolsyrat där man också kan lägga till citronskivor och isbitar vilket känns lyxigt. Vi slår oss ned och beundrar den stramt hållna inredningen och de många takfönstren som silar in ett behagligt överljus i lokalen som känns riktigt trevlig. En servitris kommer fram och vi visar vårt kvitto på vår beställning så att hon vet vad vi ska ha. Kort därefter så kommer våra olika maträtter. Vi blir alla mycket nöjda med maten, tonfisken är bra grillad, köttjärparna är smakrika och pastan med kycklingen är spänstig och bra. Som extra bonus så ingår gott kaffe med små cantuccinis med apelsinsmak. Badrummet är väl värt ett besök dessutom.

G tar Polpettini con tomato (Tomatbräserade kalvfärsjärpar med tärnad och råstekt potatis samt knaperstekt pancetta), U tar Riagtoni di pollo (Kycklingfilé, vitlöksfräst spenat, getost, en skvätt grädde, rostade pinjenötter samt parmesan) och gästkritiker P2 tar Insalata di tonno (Halstrad tonfisk, ägg, avocado, honung- och senaps dressning).

G: "Det här stället hade verkligen klass, här kan man sitta länge. Maten var riktigt god också."
Betyg: 4.35 av 5

U: "Riktigt trevlig lokal som andas professionalism och skärpa. Mycket god mat och prisvärt för den kvalitet och atmosfär som levereras."
Betyg: 4.25 av 5

Gästkritiker P: "Maten var god och lokalen var spännande. "
Betyg: 4.0 av 5
Sammanfattande ord:  "Riktigt fin lokal som erbjuder högklassig och prisvärd lunch dessutom."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar