Lunchkartan

onsdag 17 juni 2015

Tehran Grill

Område: Vasastan

Allmänt omdöme: Den restaurangtäta Rörstrandsgatan är ett trevlig stråk i ett område av Vasastan som ibland kallas för Lilla Paris på grund av café och konstnärstätheten. I detta sorl så smiter vi in på Tehran Grill, en Iransk restaurang av namnet att döma. Där inne är det rätt så tomt då timmen är tidig för lunchbesök och vi placerar oss vid ett av fönstren och får snart en liten meny klamrad mot en plåtbricka. Apokalyptisk loungemusik hörs i högtalarna medan vi skummar igenom menyn av rätter som ser rätt så spännande ut. Särskilt lockande låter en kycklinggryta med plommon som vi också beställer av den trevliga servitrisen. En kanna kallt vatten kommer ut och snart därpå även våra tallrikar som är trevligt upplagda med ett varmt bröd som sticker upp som en hajfena ur riset. Kycklingrätten smakar annorlunda och mycket gott, plommonkompotten är lite som marmelad i konsistensen och gifter sig bra med kycklingen. Saffransriset är precis lagom oljigt och brödet är krispigt. Det finns även ett litet glas med yoghurtsås på tallriken som är ett fräscht komplement till den övriga maten. Vattnet är slut men fylls ej på. Däremot börjar lokalen fyllas på och det verkar vara många stammisar här. Vi beställer kaffe av servitrisen, något som inte ingår i lunchen. Efter drygt tio minuter har kaffet fortfarande inte kommit så vi går till kassan och betalar, servitrisen säger att kaffet håller på att bryggas men vi avböjer att vänta mer. Lite synd på en annars bra lunch. Om ni är där så passa på att besöka deras speciella badrum med vita småstenar som har nått gelatinöverdrag över sig.
G & U tar Khoreshte Alo (Kycklinglårfilé, torkade plommon med spenatyoghurt, bröd & saffransris)
G: "Maten var riktigt god med smaker jag inte provat tidigare. Servicen sviktade lite även om personalen var trevlig. Rätt mysig lokal."
Betyg: 3.5 av 5

U: "Spännande mat och badrum. Plommonsåsen var en trevlig ny bekantskap. Synd att kaffet ska ta längre tid att få än maten, det blir lite minus på det."
Betyg: 3.5 av 5

Sammanfattande ord:  "Spännande meny med annorlunda smaker. Servicen kunde vara lite mer uppmärksam. Badrummet är värt ett besök."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar