Lunchkartan

tisdag 4 augusti 2015

The Whistle


Område: Örnsberg

Allmänt omdöme: Ett stenkast från Örnsbergs tunnelbana så finner vi lunchrestaurangen The Whistle, belägen i ett litet nedgånget industriområde som nog sjunger på sista versen. Det verkar dock inte The Whistle själva hålla med om, då de öppnade upp i år. Då industrisemestern fortfarande pågår så är stället ödsligt då vi stiger in i den mörka lokalen med storbildsskärmar som enda inredning förutom stolar och bord. "Lunch?" Frågar en tjej i kassan och pekar in i ett bakre rum. "Buffé." förtydligar hon. Vi nickar, betalar och går in i ett sjaskigt vitt rum med buffétråg. Det ser ut som ett obduktionsrum i ett u-land. Oaptitligt och oengagerat. Vi tar ändå en bricka var och tar lite från de olika trågen. Det är fläskkarré och panerad fisk som har huvudrollen i denna sorgliga orkester. Vi slevar på och går ut på deras uteservering med utsikt över en tom industrigata med lappad asfalt flankerad av billiga plåtkåkar som tävlar i anonymitet och tristess. Några enorma nedhängande parasoll har det dock lagts ner möda och pengar på och då dagen för omväxlings skull är varm så känns det bra att sitta under en sådan, även om de svajar lite oaktsamt i brisen så man får ducka emellanåt. I slutet av måltiden så skrapar det stora parasollet vi sitter under ner en ansenlig mängd pelargonier från terassräcket rakt ner i våran mat. Den kanske kände att det kunde behövas en extra krydda då det mesta smakar rätt torftigt och lite gammalt. Vissa tillbehör, som äppelmoset överraskar ändå och ger maträtten någon slags värdighet. Vi tar kaffe med kaka som ingår och precis då så sätter en hantverkare igång en sticksåg i bakluckan på en skåpbil som står parkerad någon meter från vårat bord. Lätt hörselskadade och smaklöksskadade vinglar vi iväg till tunnelbanan igen.
G, U & Gästkritiker A tar buffén som består av fläskkarré och panerad fisk. G: "Prisvärt och ganska hyfsad mat om än lite enkelt."
Betyg: 3.2 av 5

U: "Nja, inget jag skulle rekommendera. Ett riktigt hak med ett bufférum som kan få vem som helst att tappa aptiten. Maten var dock inte fullt så förfärlig. Lättöl, uteservering och kaka till kaffe slipar till betyget lite."
Betyg: 1.75 av 5

A: "Oj. Inte något vidare ställe, det mesta av maten kändes gammalt. Det var inte så gott heller."
Betyg: 1.5 av 5

Sammanfattande ord: "Ett riktigt hak med oaptitligt bufférum och rätt så gammal mat. Har en viss sunkcharm ändå."

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar