Lunchkartan

torsdag 29 oktober 2015

Borggården

Område: Östermalm

Allmänt omdöme: Vi möter upp den 92 kilo tunga mellanchefen J vid Östermalmstorg och styr våra steg till restaurangen Borggården, Armemuseums egna ställe. Lokalen är vacker och har rikligt med valv och det är rätt högt i tak. Vi tar bricka, lägger upp lite standardsallad som höjs upp av ett fat med ett gäng fina oliver, vi skär upp lite frasigt och gott bröd som det finns tre olika sorters röror till. Vi tar vatten och beställer mat i kassan som läggs upp omgående varefter betalning sker. Vi sätter oss och börjar äta. Sidfläsket med nudlar smakade bra, men det var lite för lite nudlar. Fisksoppan var på tok för liten och var snål med både fisk och räkor. Lokalen, brödet, oliverna och det goda kaffet som ingår höjer betyget till en något anständig nivå.

U tar en Sidfläsk med asiatiska nudlar för 120 kronor & Gästkritiker J tar en fisksoppa för 100 kronor.
U: "Trevlig lokal och rätt så bra käk. Salladsbuffen har rätt lite att välja på men kompenserar med goda oliver. Brödet mycket gott och plus att det finns tre olika röror. Gott kaffe, lite i överkant prismässigt."
Betyg: 3.0 av 5

Gästkritiker J: "Undermålig fisksoppa, snålt tilltagen och rann ner fort. Ingenting för en stadig 92-kiloskloss. Gott bröd och kaffe dock. Fin lokal."
Betyg: 2.0 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar