Lunchkartan

onsdag 7 oktober 2015

Pizzera Pino

Område: Midsommarkransen

Allmänt omdöme: Pizzeria Pino, Stockholms första pizzeria och också de första som snappat upp den virala trenden att baka den legendariska Vulkanpizzan, sprungen från en pizzeria i Piteå för något år sedan. Vetgiriga som vi är så bestämmer vi oss för att prova denna månghövdade best. Vi åker till Kransen och får seriösa flashbacks från vår barndom då vi passerar godisaffären Candy Company som ligger 50 meter därifrån på Nioörtsvägen, den sista utposten mot E4:ans asfaltsflod. Denna sträcka börjar få ett skönt myller för övrigt, känns som man är utomlands. Vi går in i en rätt märklig och trixig lokal men med mycket trevlig personal, de har också en uteservering på innergården i kvartershuset. Tre vulkanpizzor! säger vi och istället för de vanliga tio minuterna så meddelar de oss att det kommer ta dubbla tiden på grund av pizzans komplexitet. Vi sätter oss och blir underhållna då och då av personalen som alla bär t-shirts som berättar att de är Stockholms första pizzeria. Läsk och Ramlösa ingår och vi börjar sippa lite ur våra glasflaskor. Vulkanpizzorna kommer ut och det är inte riktigt den wow-effekten vi trodde även om det är rätt så mycket mat. Vulkanpizzorna har ett hål i mitten där det ligger pommes och sallad, sedan så är det som mindre pizzor som hänger samman i en krans kring hålet och där var och en av minipizzorna/korgarna har sin unika fyllning, skinka, kebab, oxfile, tomat, ja, allt möjligt. Bearnaise och vitlökssås får man också till. Okej, man blir rätt mätt faktiskt. Kaffe på maten är det också, vilket kan vara bra för nedbrytningen av denna gigant.
G, U & Gästkritiker E tar varsin Vulkanpizza för 120 kronor (vanliga pizzor är billigare) läsk och kaffe ingår.
G: "Oj vad mycket mat. Kreativt och varierat och smakade gott. Trevlig personal och ställe."
Betyg: 3.5 av 5

U: "Kul att de har vulkanpizzor men hade lite högre förväntningar, rätt ok ändå. Stället lite småsunkigt annars men personalen var toppen. Kaffet var rätt kasst."
Betyg: 2.5 av 5

Gästkritiker E: "Enormt mycket mat, men inte så speciellt som jag trodde. Kul personal, rätt märkligt ställe. Kaffet... ajajaj."
Betyg: 2.5 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
Robbans Pizzeria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar