Lunchkartan

måndag 19 oktober 2015

Smultronet

Område: Kungsholmen

Allmänt omdöme: Vi går in i hissen tillsammans med receptionisten i HSB-huset på Fleminggatan på Kungsholmen. Hon sätter sitt passerkort mot en sensor på panelen och trycker på -1 knappen. Vi får ett nervöst leende och hon kilar ut innan hissdörrarna stängs igen bakom henne. Vi kliver ut i en liten korridor med dörrar som har sifferlås på handtagen. Vi rycker i den första dörren, låst. Även den andra pch den tredje. Den fjärde öppnar sig dock och vi träder in i en nedsläckt och tom matsalsdel där man anar ett upplyst kök längre fram. Vi rör oss med ödesmättade steg förbi tomma bord och stolar tills vi når det upplysta köket. Utspridda åldringar sitter vid en upplyst matsalsdel spegelvänt från där vi kom. Vi betalar i kassan, 90 kronor för dagens lunch med kaffe, och får bra service av kökspersonalen, barnstol bärs fram dit vi tänker sitta och vi får även brickan buren till bordet, vilket aldrig har hänt förut under våra expeditioner, kanske är de vana att hjälpa de gamla stötarna som verkar hänga runt här. Vi går fram till köksluckan och beställer en Högrevsgryta, damen frågar hur mycket mat vi vill ha, vilket är en trevlig sak att göra. Det blir en ganska stadig portion och medan brickan bärs till bordet av personalen så tar vi från de rätt så torra baguetteskivorna, smöret var dock fluffigt. Salladen är sparsam till utbudet men rätt fräsch. Måltidsdrycksutbudet är ganska så bra, det finns både vatten, kolsyrat vatten, lingon, äpple och svartvinbär. Vi sätter oss i den rätt dystra matsalsdelen, det är lågt i tak och dagsljus saknas. Maten är helt okej, kan vara den felande länken mellan traditionell husmanskost som serveras på institutioner runt om i landet och den lite mer moderna svenska crossover husmanskosten som lånar lite från andra länder. Högrevsgrytan var lite åt pulled beef hållet, men har ändå rötterna i den svenska gamla traditionella husmanskosten. Sidfläsket och champinjonerna smakade gott till, hade kunnat tänka mig en krämig sås. Kaffet var gott.
U tar Högrevsgryta med sidfläsk, champinjoner o potatis..
U: "En ganska dyster lokal en trappa ner som saknar både dagsljus och dräglig takhöjd. Maten smakar dock helt okej, personalen är vänliga och hjälpsamma."
Betyg: 2.5 av 5


Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar