Lunchkartan

tisdag 13 oktober 2015

TGI Fridays Kungsträdgården

Område: City

Allmänt omdöme: Som en större paviljong ligger Restaurangen Fridays vid ena kortsidan av Kungsträdgården, parkernas Plattan där en ung Paolo Roberto utdelat karatesparkar och där pampiga lejonstatyer blandas med konstgräs och tillfälliga scener. Vi går in i lokalen där det alltid utlovas fredagskänsla. Försöker få kontakt med de skållade servitriserna som verkar stressade trots ett ganska glest klientel då klockan är kvart över elva på förmiddagen. Vi blir hänvisade till ett bord, får menyer samt några kritor och en liten ritbok för den lille, en fin gest får man ändå säga. Fridays har temaveckor förutom sina stående burgarrätter till lunch, ena veckan kan det vara Ribs, en annan någon kycklingrätt tex. Vi väljer dock en Tennessee BBQ pulled pork burgare med pommes. Läsk eller annan drickq ingår så vi tar en pepsi och en loka. Lokalen är rätt mysig med skinnbås i olika konstellationer samt lite olika nivåskillnader. Våra burgare kommer ut på tallrikar som ser ut att vara till för sallad. Smått. Det finns heller inget grönt att skåda bara en såskopp med BBQsås. Burgaren är lite väl söt och friesen rätt anonyma. Servicen är lite stressad fast lokalen har ändå nått avkopplande över sig. Kaffe ingår, kommer till bordet och smakar gott. Lunchen som kostar 99 kronor, är annars en liten besvikelse. U & Gästkritiker S tar Tennessee BBQ Pulled Pork Burger med Pommes.
U: "Rätt trivsam lokal, maten serveras på alldeles för små tallrikar och kommer helt utan grönsaker. Ingen vidare burgare eller pommes heller. Servicen är inte på tårna."
Betyg: 2.0 av 5

Gästkritiker S: "Burgaren var söt på gränsen till sliskig. För lite servitörer, de som finns är påtagligt stressade. Sköna soffor."
Betyg: 2.25 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar