Lunchkartan

fredag 19 februari 2016

Brasserie Elverket

Område: Östermalm

Allmänt omdöme: Vi kliver över den fläckiga februariisen som sakta smälter bort i hjärtat av Östermalm. Våra tår pekar österut mot Elverket, Dramatens teaterfillial på Linnégatan där även en restaurang ligger. Vi ögnar igenom menyn och fastnar för flankstek med tryffelmajonäs, betalar i kassan, tar ett bord och går sedan till en liten salladsbuffé vid köket där det även finns nybakat surdegsbröd. Där står även små portionsglas med pasta och en liten bit pata negra. Isvatten står på bordet och inredningen går i en rejäl boaserad mörk bröstning och vitt kakel däröver. En rätt så sur man kommer med våra tallrikar som i övrigt ser aptitliga ut även om högen med ruccola över anrättningen känns lite gjort. Men det är å andra sidan vitt kakel med. Det smakar ändå gott, tryffelmajon hjälper till ordentligt. Pastan med pata negran var riktigt trist, salladen lite spretig och utan röd tråd. Kaffet som man betalar 15 kronor extra för, kom med en god sockerkaka.
U & Gästkritiker A4 tar Flankstek med tryfelmajo, sidfläsk, balsamicosky & rostad potatis för 125 kronor, 15 kronor tillkommer för kaffe, men då ingår en bra kaka.

U: "Ett rätt trevligt ställe. Köttet smakade bra och tryffelmajon var fin. Allt kunde dock vara bättre, en aning slarvigt, både i servering och med tillbehören. Känns som de behöver sätta sig ned och fokusera lite och höja sig ett snäpp. God kaka, flottig och fin."
Betyg: 3.5 av 5
Gästkritiker A4: "köttet var inte så mört, serveringen kändes inte på tårna men maten var ändå helt okej och kakan rundade upp betyget."
Betyg: 3.0 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar