Lunchkartan

tisdag 9 februari 2016

Tudor Arms


Område: Östermalm

Allmänt omdöme: En av de saker som är så fantastiskt när man går ut och äter lunch är hur vissa restaurangers lokal kan lyfta och rama in maten man äter. I vissa fall så blir då lunchupplevelsen som att resa bort för en kort stund och man kommer stärkt tillbaka till sitt värv. Det lyckas den engelska puben Tudor Arms alldeles utmärkt med, både till inredningen med heltäckningsmatta och engelsk fotboll på tv, till personalen som pratar engelska. Puben ligger lite otippat på Östermalm och fyller en viktig plats bland annars lite väl putsade matetablissemang. Det är husmanskost som lagas här enligt den svengelska menyn som har fyra olika dagens för 99 kronor samt den dagliga "From the grill" för 139. U tar Pannbiff o Gästkritiker A3 tar En köttbit med bea och pommes. Knäckebröd och uppskuren baguette finns att ta av vid ett bord vid disken, lättöl ingår samt en liten skål med sallad. Vi sätter oss och maten kommer ut. Gästkritiker A3 är lyrisk över köttbiten och bearnaisen och ger ett toppbetyg. U:s pannbiff var god, men inte så mycket mer. Stället har definitivt potential och bara atmosfären gör att vi gärna kommer tillbaks fler gånger.
U tar Pannbiff m lök, potatismos o brunsås för 99kr & Gästkritiker A3 tar En köttbit med bearnaise och pommes frites för 139 kronor.

U: "En lokal som gör en sugen att sitta i timtal och äta en köttbit, dricka öl och glo på fotboll. Mycket trevlig service. Maten var bra men lite enkel och inget utöver det vanliga. Ser helt klart potentialen. Atmosfären höjer betyget."
Betyg: 3.5 av 5

Gästkritiker A3: "Superb miljö och jag fick exakt det jag ville ha. Pubarnas pub."
Betyg: 5.0 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar