Lunchkartan

söndag 21 februari 2016

Pizzeria Kristineberg

Område: Kristineberg

Allmänt omdöme: Av en händelse så råkar vi befinna oss i slumriga Kristineberg under lunchtid. Vi ser en pizzeriaskylt som föreställer siluetten av ett förälskat par med varsitt vinglas i en solnedgång och tänker att där verkar det vara bra mode. Vi går in och slås genast av hur prydligt och organiserat allt ser ut att vara. Stolar linjerar varandra, Jack Vegasmaskinerna glänser och det luktar knappt pizza trots att det sitter ätande gäster i lokalen. En yngling gnuggar pizzasalladsskålen med en trasa och tittar glatt upp när vi närmar oss. Det är fotboll på tv och inglasade fotbollströjor med kända spelare hänger signerade på väggarna. Guidetti hälsar till världens bästa restaurang. Vi beställer varsin pizza och sneglar i smyg när den reslige pizzabagaren med den perfekta sheriffhakan slunga degen tunn med sina lagom håriga händer. En annan yngling kommer ut och putsar upp glasavskiljaren från köket och vi börjar snart misstänka att det är någon som driver med oss. Varför denna renlighetsmani? Pizzorna kommer ut med iskallt vatten och en liten skål extra oregano. Det ser smarrigt ut och pizzorna har en bra storlek och är föredömligt tunna, både i mitten och på kanten. Parmaskinkan är fräsch, grönsakerna är färska, personalen är charmiga och det är luftigt mellan borden och så rent att man säkert kan äta på golvet om man skulle känna för det. De får till och med in pizzeriahumor som "tyvärr, vattnet är slut". Det här mina damer och herrar är en praktpizzeria. De har inget kaffe dock men då vi var här på en helg så kanske de kan trolla fram det under en vanlig vardagslunch. Just det, man får klubbor med om man har smått med sig. Colaklubban var exeptionell.

U tar en Siciliana (Parmaskinka, f tomater, mozarella, oliver, ruccola) för 95kr & L tar en Vegetarisk (Champinjoner, lök, paprika, oliver, ananas, kronärtskocka) för 85 kronor.

U: "För att vara en kvarterspizzeria så kan man egentligen inte önska något mer. För ett högre betyg så kunde menyn vara lite mer spännande och kaffe ingå. Rätt traditionellt upplägg ändå."
Betyg: 3.75 av 5
L: "Otroligt bra pizzeria. Den bästa jag varit på i Stockholm i den här priskategorin."
Betyg: 4.5 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar