Lunchkartan

torsdag 11 februari 2016

Noor Halal

Område: Bredäng

Allmänt omdöme: Vi drar till Bredäng. Noor Halal är en "familjerestaurang" på andra våningen i centrumet med utsikt över centrumgången och det upphöjda tunnelbanespåret. Lokalen är rymlig och det känns lite som man är utomlands. Arabiskt/pakistanskt/indiskt står på menyn och under lunchen har de även lunchbuffé. Vi tar varsin tallrik och plockar friskt från de olika trågen med kebab, kyckling, fisk, falafel, vårrullar, såser och ris. Det finns även soppa och en salladsbuffé med fler såser måltidsdrycksbatteri med vatten, saft och den turkiska drycken ayran samt kaffe och te till maten. Vi sätter oss vid en fönsterplats med utsikt över betongcentrumet och tunnelbanan. Det är rätt gott, men lite väl salt kanske. G munnar i sig ayran med god aptit medan U får lätta kväljningar av den salta drycken. Téet efter maten var nästan odrickbart och smakade lite salt det med. Speciell atmosfär och mycket prisvärt iallafall.

G & U tar lunchbuffé för 75 kronor.

G: "Mycket gott och väldigt prisvärt. Den turkiska måltidsdrycken ayran släckte törsten bra, smakade som Norrländsk surmjölk vi hade när jag var barn. Bra utsikt över centrum, trevligt att komma upp lite."
Betyg: 3.5 av 5

U: "Spännande ställe med bra utbud och mycket mat för pengarna, dock så tycker jag att allt var rätt salt och buffén något ojämn. Shishkebaben var mycket god, men det fanns annat där som inte smakade så bra. Ayrandrycken man kan ta till smakade havsvatten. Teet efteråt var alldeles för starkt. Trots vissa invändningar så är det ett mycket trevligt ställe med tillmötesgående och glad personal. Hade velat ge bättre betyg och tror att deras vanliga rätter är många snäpp bättre än buffén."
Betyg: 2.75 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar