Lunchkartan

fredag 21 april 2017

Macelleria

Område: Torsplan

Allmänt omdöme: Vi möts i den helt nya korsningen Torsplan där det händer mycket grejer nu. Torn skjuts upp i höjden och motorvägar däckas igen, enligt våra papper så är det här till och med en av europas allra största byggarbetsplatser för tillfället och vad måste man göra om man bygger saker hela dagarna? Jo. Äta lunch så klart. Vi går in i den helt nya restaurangen Macelleria, skinkor hänger i taket och det är rustika träbalkar i taken trots att huset byggdes för ett år sedan. Det är lite rustika och industriaktiga stolar och en trevlig belysning. De har ändå lyckats med en balans här inne och vid ena väggen så ser man in i köket mellan en glasmonter där det hänger köttdetaljer á la AG. Serveringen är på tårna. De är nyanställda och har ännu inte nötts ner av vardagslunk. Man får en bra feeling här. Lyxigt och rejält. Smart att ha en spektakulär inredning med skinkor sådär resonerar vi medan vi blir hänvisade till ett bord närmast köket, folk smattrar ju på bilder ännu mer då, och reklamen för stället går i ett. I framtiden siar vi, så kommer inredningarna att bli allt mer extrema och nischade. Vill ni boka en föreläsning om detta så maila lunchligan@gmail.com. Vi tar 50 papp exkl moms och så vill vi såklart ha lunch på det. Nåja, slutsnackat. Nu äter vi. Eller, först beställer vi. Ja. Okej. Pizza får det bli. Det finns lite andra rätter åt det italienska hållet, men de har en hel sida med lunchpizzor som ser riktigt bra ut på pappret. En ung skåning kommer ut med en låda med surdegsbröd, vi kastar vant på lite italiensk olivolja och dricker lite "stilla vatten". Pizzorna kommer ut. Mamma mia. Det ser riktigt gott ut och det smakar finemang. Kanske att brödet är en aning degigt, men i övrigt sitter det bra. Kaffe ingår tyvärr inte, vilket det kanske borde för 120 spänn. Läget är ju också nästan i Solna. Vi är nöjda ändå och har hopp för nya Torsplan med ett ankare som detta.

G tar en Pizza La Bruna (breassola mm) U tar en Frutti di mare (som hade pilgrimsmusslor, bara en sån sak) E tar en Salvaggiano (eller nått sånt, svårt att hitta menyn i efterhand, stället saknar hemsida, men den hade någon form av vildsvinsprosciutto, ruccola mm). Pizzor och dagens kostar 120, early bird mellan 10-10.45 100 spänn. Inget kaffe ingår och bara vatten.

G: "Jag gillar ju inte pizza, men det var smakrikt detta. Lite starkt kanske."
Betyg: 2.75 av 5
U: "Trevlig vardagslyx i lokaler man blir glad av att vistas. Servicen kanon."
Betyg: 4.0 av 5
E: "Jättetrevligt ställe. Ambitiöst och pizzorna var verkligen läckra. Saknar kaffe på maten. Pizzabrödet en aning degigt."
Betyg: 3.75 av 5 Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar