Lunchkartan

onsdag 12 april 2017

Spisa Hos Helena

Område: Kungsholmen

Allmänt omdöme: Vi bestämmer möte vid Clarion vid Rådhuset för att beta av något ställe i dessa krokar efter uppmaning av en av våra trogna läsare. (Dagen därpå blir det ytterligare en, se nästa recension). Vi står och velar om vi ska prova Falafelstället Maxos eller Spisa hos Helena. Då vi är lite hungriga så tänker vi oss att husmanskost med salladsbuffé är att föredra så det får avgöra saken. Spisa hos Helena ligger trevligt till mot Piperska Murens barockträdgård. Vi beställer i kassan av trevlig dam, fönsterborden mot parken är upptagna så vi sätter oss vid ett bord som vetter mot rådhuset till. Vi tar sallad och bröd runt ett hörn, salladen har en del trevligheter, bland annat några röror som var fin. Bäst var dock ett mörkt bröd som man skulle kunna äta till efterrätt. Vi tar lite dryck och sätter oss. Schnitzlarna svävar ut från köket och landar framför våra granskande blickar. Vi äter. Hmm. Nja. Trodde att nivån skulle ligga högre. Rätt så torr schnitzel och i övrigt smakar maten inte så mycket. Ändå ett trevligt ställe och vi tar kaffe vid salladsbuffén och trycker i oss lite mer av de goda mackorna. Tror ändå att det här stället kan leverera bättre. Råder en skön stammiskänsla här i övrigt och lokalen ligger som sagt fint till.


G, U & E tar Schnitzel Cordon Bleau för 99 kronor.

G: "Trevligt och välkomnande, god mat och tillbehör. Ett stabilt lunchställe."
Betyg: 3.4 av 5

U: "Rätt mysigt ställe, med hyfsat käk, bra salladsbuffé och smarrigt bröd. Prisvärt och kaffe ingår samt avkopplande utsikt mot fin barockträdgård. Lite cafékänsla."
Betyg: 3.5 av 5

Gästkritiker E: "Maten var helt okej, men hade förväntat mig lite bättre då lokalen känns som den förtjänar det. Prisbilden höjer dock betyget. Gott bröd."
Betyg: 3.25 av 5

Gillar man detta så gillar man nog också: Citykyrkan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar