Lunchkartan

torsdag 27 april 2017

Primören

Vi jobbar vidare på våra vadmuskler och tar oss allt oftare runt på cykel, denna gång trampar vi längs den obarmhärtigt tråkiga Solnavägen där fickor av industriområden blandas med bensinmackar och annat junk och man förstår att det inte direkt vaskas med lunchställen häromkring. Vi svänger in i ett industriområde efter kyrkogården och kommer fram till restaurang Primören. Det är tidigt, närmare klockan 11, men de har redan varit öppna i två timmar, vilket innebär att det är en hel del lunchgäster med varselkläder här. Vi går ner en halvtrappa och ser oss omkring. Rätt stort och det finns en hel del rum att sitta i. Menyn för dagen är ärtsoppa med pannkakor eller deras "berömda hamburgare med extra allt." Vi ställer oss i kö och denna hamburgare hörs beställas flitigt. Vi beställer en sådan också av en kort kvinna i svart pälsväst, får en tallrik direkt med burgaren på, tar lingondricka ur en automat och några stenhårda mackor, sedan en tallrik ur den rätt märkliga salladsbuffén med ananas, melon och majs bland annat. Då solen lyser för omväxlingsskull så sätter vi oss utomhus idag. Det står några slitna bänkar i lutande plan utanför i gott solläge. Charmfaktorn runt omkring är ungefär noll, eller ja okej, det är lite ambitiös graffiti på en vägg lite längre bort. En slamsugarbil åker långsamt förbi. Regionaltågen hörs dundra förbi en bit bort. Burgaren är inte så rolig, men lägger man lite ananas i den så ser den roligare ut, men smaken förblir rätt utslätad. Pommesen är ljumna på sin höjd och känns inte så nygjorda. Detta ställe kanske är en god representant för Solnavägen om man ska knyta ihop säcken. Kaffe ingår såklart och det är skållhett. Alltid nått.


U tar Primörens berömda burgare med extra allt för 90 kronor. Kaffe ingår, samt salladsbuffe, dricka och stenhårda mackor som man kan ha som dörrstopp.

U: "Ett ställe som inte höll någon vidare nivå. Rymligt för benen och skållhett kaffe var väl det vi tar med oss härifrån om man ska tänka positivt."
Betyg: 1.75 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar