Lunchkartan

onsdag 26 april 2017

Matdistriktet - Stadshagen

Vi strövar upp mot Warfvinges väg som binder ihop Stadshagen med Hornsberg. Det är en rätt så märklig gata som i sina stunder känns internationell och spännande då det ligger en hel del gymnasium här som har en stor andel elever från de norra förorterna som blandas ut med affärsmän som jobbar i kontorshusen som flankerar Essingeleden. Eleverna har under åren utvecklat en säregen klädstil, speciellt bland killarna som ofta har ett ursprung från Afrikas horn, eller "hornet" som vi insatta säger. Då de inte är helt färdigväxta än, iallafall inte på bredden, så är de rätt så långa och smala och de ser alla ut att handla precis allt de har på Stadium i Kista Galleria. De har nästan alltid adidasbyxor, mörkblå dunjacka med luvtröja under som de dragit över huvudet. Händerna är ofta instoppade i jackorna. Vad denna likriktning beror på är svårt att säga, men intressant är den.
Vi glider in på ett helt sprillans ställe som heter Matdistriktet, som är en rätt så stor lokal.
Vi beställer mat i kassan och sätter oss.
En något lyxigare företagsmatsal som är rätt spatiös men också rätt mörk. Den utsikt som finns mot Warfvinges väg är inte jätterolig.
Maten kommer ut, ser aptitligt ut och portionerna är rätt så bra.
Köttbullarna något bleka, men fisken var mycket god.
Kaffe ingår.

U tar Köttbullar med potatispuré, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon för 105 kronor & L tar Torsk med potatispure för samma pris.

U: "En något lyxigare företagsmatsal som har gott om plats och serverar rätt bra mat. Köttbullarna något bleka och smakade inte så mycket."
3.25 av 5.0

L: "Trevlig atmosfär och mycket god mat, återvänder gärna."
4.0 av 5.0

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar