Lunchkartan

torsdag 23 mars 2017

Ersta Terrass

Område: Södermalm

Allmänt omdöme: Vi gasar upp mot Söders höjder där busslaster av turister står och betraktar utsikten vid Ersta Terrass. Vi chansar och ställer bilen lite på tvären och går in i restaurangen som har två plan, en undre där man tar sin mat och en övre där man sitter och äter, vilket innebär att man antingen får ta en brant trappa med svajig lunchbricka eller stå och trängas i en hiss med äldre damer som har ännu svajigare lunchbrickor. Nåja. Vi tar och plockar åt oss bröd och sallad och sedan några fint stekta strömmingar, potatispure, brynt smör och rårörda lingon. Klientelet är av den lite äldre sorten, några är lite hostiga och skröpliga av årstid och också för att det faktiskt ligger ett anslutande sjukhus intill. Vi frågar en diskare om vägen till matsalen och han trycker in oss i hissen och trycker på knappen uppåt. Kommer man under sommarhalvåret så sitter man nog med fördel ute, det är också i hyfsat samma plan som själva matserveringen. Vi kommer upp i ett rätt så litet rum, alla bra utsiktsplatser är tagna, så vi får sitta lite avigt till men kan glutta över till Gröna Lund genom glest tanthår. Maten ser riktigt god ut och vi äter med god aptit. Sedan tar en av oss och hämtar kaffe nere i matserveringen och tar trapporna med friska kliv. Trevligt ställe det här. Bör besökas!

G & U tar Stekt strömming med potatispuré och lingonsylt (det är buffé och det finns även korvstroganoff med ris) för 100 kronor. Kaffe ingår samt en hissfärd upp till matsalsdelen en våning upp.

G: "Perfekt tillagad strömming, fint vispat mos och överlag en fin lunchupplevelse. Kommer man över ett bord med utsikt så är det ännu bättre."
Betyg: 3.75 av 5
U: "Bra mat, trevlig servering och enastående utsikt. En liten lunchpärla faktiskt."
Betyg: 4.0 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar