Lunchkartan

tisdag 21 mars 2017

Vurma - Vasastan

Område: St Eriksplan

Allmänt omdöme: Våren är på gång och vi ger oss ut i lunchens timma med vårspritt i benen, denna gång runt St Eriksplan där vi besökt det mesta vid det här laget och vi får leta oss allt längre ut för nytt blod i våra lunchvener. Denna gång får det bli Vurma som får äran att servera våra känsliga smaklökar. Vi går in i en medvetet halvnedgången Havanna-inspirerad lokal och ser att de har två dagens på menyn. En är nån räkpasta, men den andra är en renskavsgryta, dessvärre är den slut står det, trots att de öppnat för tio minuter sedan. Vi frågar vad detta är för påhitt. Den unga tjejen i kassan säger att potatisen inte är klar så det är därför. Vi frågar hur länge och hon säger 5-10 minuter. Okej, det funkar. Vi tar av de olika tillbringarna med smaksatt vatten, med rårörda lingon i en, citroner i en annan och gurka i en tredje. Trevligt. Knäckemackor inte lika fantasifullt, speciellt när det verkar som det här stället är kända för just mackor. Vi väntar och väntar. 20 minuter. 25 minuter. Då äntligen träder våra renskavstallrikar fram ur dunklet. Där i ligger en potatis var. Mhm. Vi äter och det smakar riktigt bra. Enbär och grädde och renskav och massa annat som får en att resa till fjälls. Vi är nöjda trots den otroligt långa väntan för att vara lunch. Kaffe ingår och vi surplar så högt vi kan från faten. Jovars.

G & U tar en Renskavsgryta med potatis för 119 kronor. Kaffe ingår.

G: "Mycket gott och precis min smak. Smakar som i min ungdoms dagar när man satt på fäboden och blåste i sitt horn. Lite överpris för att få ett högre betyg."
Betyg: 3.75 av 5
U: "God smak på maten, lite synd att vi fick vänta så pass länge på att potatisen skulle koka klart, speciellt då man bara fick en var. För dyrt med 119 spänn."
Betyg: 3.25 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar