Lunchkartan

torsdag 16 mars 2017

The Bay

Område: Alvik

Allmänt omdöme: Vi stormar över Tranebergsbron ned till Alvik och den nya Stockholmsskyskrapan (ett höghus som inte riktigt vågar hela vägen) som avslutar centrumet ned mot vattnet. Där inne ligger restaurangen The Bay och vi går in, torkar av oss skorna, tar mössan i hand och bugar mot lunchpersonalen. Lunchbuffé med torsk, jerk chicken och nån vegrätt idag, vi ställer oss i brickkön, jazzig musik, majoriteten är uppklädda kontorsmänniskor, trevliga och smålyxiga soffgrupper, bra läge och stora fönster. Vi tar lite sallad, bröd och så vidare, pröjsar och går vidare till mattrågen. Här känns det inte lika klockrent. Skolmatsvibbar om än med en lyxigare touch. Kolsyrat vatten från kran och vi sätter oss och tittar ut över fjärden i en bekväm soffa. Jerk chicken har en sliskig mangosalsa till, den pocherade torsken är rätt trist, och den vegetariska rätten med stekta nudlar och ägg, ser verkligen illa ut. Personalen lite vimsig. Om man staplar allt som är inkluderat till det rätt så okej priset på 95 kronor om man kommer tidigt eller sent så får det väl ändå godkänt, men med de förutsättningarna så borde de kunna prestera bättre.

G & U tar lunchbuffé (Pocherad torsk med pepparrot, räkor, brynt smör och kokt potatis, Jerk chicken med kokosris och mangosalsa, Stekta nudlar med ägg, koriander och vårrullar) för 105 kronor (de har en early bird och late bird för en tia mindre.)

G: "God kyckling men resten var sådär. Okej salladsbuffé, gott kaffe med kaka."
Betyg: 3.0 av 5
U: "Kunde vara en genuin lunchupplevelse, men själva maten kändes rätt så slarvig. Bröd, dryck, kaffe, kaka och omgivning väger upp till ett godkänt."
Betyg: 2.75 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: Alviks Matbod tvärs över vägen till exempel -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar