Lunchkartan

tisdag 3 februari 2015

Gotland Grill

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: I det vita höghuset vid Hornsbergs Strand så ligger Gotland Grill där tidigare restaurangen Katana låg.
Lokalen har två våningar och lunchen är en husmanskostsbuffé där man även kan välja att lägga till en peng för att även få tillgång till vad kocken serverar.
Man betalar i foajén på bottenvåningen och kan antingen äta där nere eller uppe där buffén också finns. Vi väljer övervåningen och sätter oss vid fönstret där man har utsikt över Ulvsundasjön, dessvärre så är det ett mönster över fönstret som tar bort lite av utsikten, vilket är mycket märkligt. Lite som att åka Flygbussen till Arlanda när de har någon reklamkampanj över rutorna.
Men annars så är lokalen mycket trevlig med bekväma möbler men som ändå är fina att se på. Då restaurangen har Gotlandstema så går även inredningsdetaljerna i detta stuk. Lite bilder på ringmuren, fårskinn osv.
Buffén ser mycket trevlig ut och känns fräsch. En kock står vid en skärbräda och skär upp helstekt fläskkarré till de gäster som har valt Kockbuffén (110 kr).
Vi har dock tagit husmanskostbuffén och det vegetariska alternativet för 95 kr.
Vi blev alla mycket nöjda med maten.
Moset, köttbullarna, gräddsåsen och de rårörda lingonen sitter verkligen som de ska. Den pressade gurkan, som det stod på menyn, är dock inte någon pressad gurka utan mer åt pickelshållet, vilket ger en lite salt bismak.
Salladsbuffén var fräsch och rejäl, måltidsdrycken smakade kanske lite väl mycket saft men var god och kall, kaffet smakade också utmärkt. Kakor till kaffet går alltid hem också.
Gästkritiker L, som är vegetarian, valde det vegetariska alternativet, men det visade sig vara slut när vi kom upp till buffén. De erbjöd sig dock att göra ny vegetarisk mat eller om hon hellre ville ha sejfilé med skagenröra som tillhörde Kockens vegetariska val. L tog då sejen.


G och U valde Husmanskostbuffén och gästkritiker L valde det vegetariska alternativet, men då det var slut fick hon sejfilé med skagenröra.

G: "Ett av de finare ställena vi har varit på tror jag. Mat i min smak och inget att klaga på. Mycket gott."
Betyg: 4.0 av 5

U:  "Inte ofta buffémat smakar så här bra. Allting är mycket gott och alla smaker sitter som de ska. Man blir också otroligt mätt, vilket jag uppskattar.
Lyxigt med en kock som står och fixar vid buffén, ska nog ta och prova Kockbuffén nästa gång. Plus för förrättssoppa och kaka till kaffet. Inga direkta anmärkningar förutom de märkliga klisterlapparna som delvis pajar utsikten. Ska jag vara petig så var kanske inte gurkan till köttbullarna jättegod. Topplunch som är mycket prisvärd."
Betyg: 4.5 av 5

L: "Ett av de bättre lunchställen jag varit på. Jag har nog aldrig ätit så gott mos till exempel. Rödvinssåsen var gudomlig och blomkålssoppan var också otroligt god och krämig. Lokalen är mycket fin."
Betyg: 4.5 av 5

Allmänt omdöme: Ett riktigt bra lunchställe som har det mesta. Bra mat i en fin lokal och man blir riktigt mätt också.

Gillar man detta så gillar man nog också:
9 Deli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar