Lunchkartan

torsdag 26 februari 2015

Byn

Område: Vasastan

Allmänt omdöme: Byn är en restaurang som enbart serverar franska galetter, det vill säga pannkakor gjorda på bovete med olika fyllningar som man får välja vid disken. Lokalen är mycket trevlig, det kommer riklig med ljus från de stora fönstren och en mängd inredningsobjekt på väggarna gör att man får en känsla av att man sitter i en trädgård eller ett växthus. Galetteutbudet är mycket stort vilket känns trevligt och alla är prissatta olika. Vi tar alla tre olika smaker och tar därefter måltidsdryck vid disken och sätter oss i den växthusliknande lilla matsalen med trädgårdsstolar. Äppeljuicen smakar mycket gott och det visar sig ha ett stort cider- och calvadosutbud vilket kanske förklarar juicens kvalitet. Maten bärs ut och galetterna är trevliga att se på och är lagom stora portioner. Kaffe ingår. Lunchen kostar mellan 95-115 kr beroende på vilket galette man tar. G tar Galette med Fläskfilé, riven potatis och bearnaise, U tar Galette med Oxbringa, pepparrot, riven potatis och A tar Galette med Stekt fläsk, stekt lök och rårörda lingon.
G: "Fantastiskt fin lokal, rejäl rymd och mycket ljus. Roligt med galetter och mycket att välja bland. Min fläskfilé var dock lite torr, skulle nog valt det stekta fläsket om jag gått hit igen."
Betyg: 3.5 av 5

U:  "Kul ställe. Uppskattar alltid nischade restauranger och gillar dessutom lokalen. Maten var god, lite tveksam till isbergssalladen och tomaten i galetten dock, fick lite kebabrullevibbar av dem och förtrollningen var nära att brytas, men bara nästan. God äppeljuice."
Betyg: 3.75 av 5

A:  "Detta ställe får mycket högt betyg då jag går mycket på atmosfär och koncept. Maten smakar mycket bra och det är fina kombinationer. Gillar inredningsdetaljerna som ser ut att ha många historier i sig. Hit ska jag absolut igen."
Betyg: 4.5 av 5

Sammanfattande ord: Riktigt trevlig lokal och roligt att de är så nischade. Ett plus för att de har ett stort utbud av smaker och att man blir mätt.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Nalle & Kroppkakan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar