Lunchkartan

måndag 9 februari 2015

Köksälvan

Område: Älvsjö

Allmänt omdöme: I en enormt stor lokal i en trist kontorsbyggnad i utkanten av Älvsjö Centrum så ligger Köksälvan. Med 700 sittplatser så stoltserar de med att de är den största restaurangen i Älvsjö med omnnejd. Väl där inne så känns det som lunchrestaurangernas Detroit. Ödsligt och med samma inredning som när huset byggdes på 80-talet någon gång. Otroligt överdimensionerat och en parodi på någon slags lägre tjänstemannalunchställe, ett tips till Roy Anderssons nästa film månne. Vi brukar oftast göra en snabb sökning på menyerna på de olika lunchställenas hemsidor innan vi åker ut, så att vi inte kommer dit och måste äta nått som inte ser bra ut ens på pappret, det skulle inte vara snällt mot vare sig oss eller stället. Köksälvans hemsida och meny såg rätt hyffsad ut i förväg men man blir tveksam när man tar sin bricka 50 meter från kassan och börjar gå mot de rostfria trågen. Kassören verkar snäll men han glömmer att ge oss tillbaka tre hundra kronor i växel efter att han slevat upp maten till oss. Salladsbuffén är vad den är, oinspirerande fast det finns mycket att välja på (30 olika sallader står det på deras hemsida), måltidsdricka är det vanliga batteriet med lingon, äpple och kolsyrat vatten. Kaffe ingår (smakar tevatten) och även två brödsorter (morotsbröd som inte smakar så mycket, och någon slags kavring som smakar illa.). Det är ett rymligt ställe iallafall och vi slår oss ner och blickar ut över ödsligheten. Maten får blandade omdömen. G vart nöjd med sin Snickarlåda och tycker att det är ett fascinerande ställe i och med att det är så stort, U tycker att det inte alls är gott även om det känns kul att resa bak i tiden.

G tar Snickarlåda (falukorv, stekt ägg, bacon, rödvinssky och potatismos) och U tar Grillad rostbiff med råstekt potatis och peppargräddsås.

G: "Maten smakade gott, otroligt fascinerande ställe i och med att det är så gigantiskt. Bra med kolsyrat vatten till maten och mycket salladsalternativ."
Betyg: 3.25 av 5

U:  "Fyfan. Lite väl putsad hemsida och avancerat vokabulär på menyn för denna enkla mat. Känns som man gått in i en illvillig fälla."
Betyg: 1.5 av 5

Allmänt omdöme: Delat omdöme, vi är iallafall överens om att den märkliga ödsligheten är värt ett besök för den som inte varit här innan.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Kongressen Solvalla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar