Lunchkartan

måndag 2 februari 2015

Taperian

Område: Hornsbergs Strand

Allmänt omdöme: I en hörnlokal med stora fönster ligger tapasrestaurangen Taperian som dagen till ära precis börjat med att erbjuda luncher. Dock är det inte tapas som står på menyn, utan smaker från det italienska köket. Lokalen är mysig och det är högt till tak, mycket kakel och taklampor i form av glasglober med svagt dimmade glödtrådar. Det märks att det är en del nerlagt på detaljer och det finns en hel del att titta på. Personalen är trevlig och hjärtlig. Innan maten så erbjuds surdegsbröd med fina saltade smörskivor och en salladstallrik serveras vid bordet. Lemonad och vatten finns som måltidsdricka och två olika dressingar finns som man kan ha till salladen. Vi tycker alla att det är ett mycket behagligt ställe. Maten fick lite delade meningar, de som valde lasagne tyckte att den var god men inget speciellt. Gästkritikern som valde Tortellinin blev nöjdare med sin mat.

G och U valde en Lasagne och gästkritikern L tog en Ricotta och spenatfylld tortellini.

G: "Mycket fin lokal. Det serverades god lasagne, men inte något som var utöver det vanliga. Bra service och trevliga människor som jobbade där."
Betyg: 3.5 av 5

U:  "Mysigt ställe, lugn stämning och trevlig personal. Lasagnen var helt okej, men inte speciellt minnesvärd och man blev inte helt mätt heller, vilket i och ju för sig är vanligt med lasagneportioner när man äter ute har jag upptäckt. Salladstallriken lite trist även om dressingen till var god. Kaffet smakade helt okej men inte mer. Saknar kanske matmässigt någon extra touch av något, tycker att lokalen lovar mer än vad man fick. Kan definitivt komma tillbaka ändå."
Betyg: 3.5 av 5

L:  "Mycket god mat. Märks att Tortellinin är "hemmagjord". Mycket mysig lokal också. Kanske kunde vara något extra av något, en liten förrättssoppa eller någon kaka till kaffet."
Betyg: 4 av 5

Allmänt omdöme: En mysig lokal som man möjligtvis förväntade sig lite mer utav. Ibland räcker det med någon extra detalj för att förhöja en lunchupplevelse. Plus ändå för det salta smöret, den goda dressingen till salladen och lemonaden. Salladen var lite tråkig. Fin och mysig lokal, ett plus för toaletten.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar