Lunchkartan

onsdag 4 februari 2015

My Food Story

Område: Hornsbergs Strand

Uppdatering:
Vi har fortsatt att besöka detta stället och det håller fortfarande hög klass, dock så har ambitionsnivån sjunkit en aning.
Brödet är numera baguetter och ej hembakt. Kakorna är inte lika extravaganta längre och en av de tre goda rätterna är ofta en trist köttsoppa på burk, vilket känns som ren utfyllning.
Annars är det riktigt gott och man blir trevligt överraskad nästan alltid.

Allmänt omdöme: Lite inklämt vid Moa Martinssons torg bredvid det vita höghuset i Hornsberg så ligger My Food Story. Det ser ut som ett dussincafé från utsidan, men väl där inne så möts man av en utomordentligt trevlig kvinna som både står i kassan och lagar maten, allt detta med ett stort leende. Det bjuds på tre små rätter, eller som hon kallar det: tre goda rätter. Vi frågar om hon kan göra en beställning av dessa vegetarisk, och det är absolut inga problem säger hon. En speciell sallad med morötter och melon finns vid ett bord där man också tar soppa med färska nudlar, som är den första av "de goda rätterna". Det finns också två olika bröd som hon har bakat, en surdegsvariant och ett mycket speciellt valnötsbröd med sesamfrön som är mycket kompakt och är mer som en bar än ett bröd egentligen. Allt detta smakar mycket gott och det gör oss mycket förväntansfulla på de andra två rätterna. Maten anländer och består av en slags thailändsk pulled pork variant och en kycklingrätt på samma tallrik. Det var mycket mört och smakade riktigt gott. Trots mättnaden så finns det dessutom två olika sorters efterrätter till kaffet, en Bounty-liknande kaka som är krämig och fin, och en äppelkaksvariant som också är god. Vi blir alla väldigt mätta och belåtna. Allt känns verkligen hemlagat och för en kort stund så tror man nästan att man sitter hemma i kockens vardagsrum. All denna mat ackompanjeras av tonerna av Nina Simone. Maten kostar dig 95 kr.


G, U och gästkritiker L valde alla Tre Goda Rätter, L fick den på vegetariskt vis.

G: "Bland det godaste jag ätit tror jag, otroligt saftigt och mjällt kött. Brödet var också en riktigt fin upplevelse. Kanske inte var den bästa lokalen, men helhetsupplevelsen var mycket bra."
Betyg: 4.2 av 5

U:  "Det är svårt att tro att det ska bli så här bra när man kommer in till ett sådant här ställe som andas cafékänsla, men det smakade verkligen gott. Extremt prisvärt med tanke på allt man fick till. Mättnaden var fullständig. Många smaker och väldigt vällagad och detaljrik mat."
Betyg: 4.5 av 5

L: "Fantastiskt ställe. Jättetrevlig tjej i kassan som fixar allt med ett leende, maten var genomgående av hög klass och jag gillar att hon har tagit sig tid att till och med skära morötterna på ett fint och dekorerat sätt."
Betyg: 4.5 av 5

Allmänt omdöme: En riktigt liten pärla som förtjänar att uppmärksammas mer. Kanske att de borde fixa upp stället lite, räcker nog med en annan skyltning till exempel.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar