Lunchkartan

onsdag 11 februari 2015

Liins Wok House

Område: Vasastan

Allmänt omdöme: I ett nybyggt hus vid det framväxande Torsplan, precis vid den pågående överdäckningen av Norra Länken, så ligger Liins Wok House. Restaurangen ligger knappt synlig från Solnavägen, men av folkströmmarna dit att döma så har folk redan upptäckt stället. Som namnet antyder så är det en restaurang med asiatiskt tema, även om de har en avdelning med husmanskost på buffén. Huvudnumret är dock att man plockar ihop en tallrik med rå mat som man sedan ger till en av kockarna som tillagar maten, antingen som wok eller på en stekhäll, så kallad Teppanyaki, en japansk tillredningsmetod. Det är mycket folk i lokalen men kön går hyffsat fort fram till tillredningskockarna. Buffén ser mycket fräsch ut och det finns mycket att välja på. Som de nybörjare vi är så blandar vi ihop mat från Teppanyakibuffén med wokbuffén, fast wokkocken löser det snabbt med sin grillnypa och skjutsar över det som ska stekas på stekhällen till Teppanyakikocken. Man kan välja på en uppsjö av såser som de ska woka/steka maten med. Vi väljer BBQ-sås, vitlökssås och deras egengjorda plommonsås. Lokalen har många fönster och är rätt trevlig i upplägget, dock så är det en rätt rörig omgivning i och med att det byggs i stort sett i alla riktningar från huset vilket gör att man tittar rakt ut mot byggplank av diverse slag. Maten är välsmakande och vi kompletterar med lite mat från kinabuffén som är rätt standard med som smakar gott och ser fräscht ut. Chokladglass ingår som efterrätt som smakar gott. Även ananas och lite andra frukter som ligger i sockerlag finns, men de ligger precis bredvid sushitrågen, så de är vi inte så sugna på att prova. Kaffe ingår också. Buffén kostar 99 kr.

G och U tar bägge Buffén, vilket är det som erbjuds.

G: "Jag har aldrig upplevt att få maten stekt framför en på det här sättet. Mycket trevligt och riktigt fina smaker, precis lagom starkt. Fanns också mycket att välja på. Riktigt nöjd!"
Betyg: 4.3 av 5

U:  "Fräsch buffé och trevligt med både Teppanyaki och Wok. Inga smaker som sticker ut jättemycket, men man blir mätt och det känns fräscht."
Betyg: 3.75 av 5

Allmänt omdöme: Bra och fräsch kinabuffé med Teppanyaki och Wokstation som stora plus. Välskött och prisvärt.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Shanghai Garden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar