Lunchkartan

måndag 20 april 2015

Alviks Matbod

Område: Alvik

Allmänt omdöme: I utkanten av det slätstrukna Alviks Centrum så ligger Alviks Matbod, precis där centrumbildningen löses upp till en slags parkmiljö mot den rätt så vackra strandpromenaden. Lokalen är spatiös och har rikligt med fönster där man genom vissa till och med kan få en glimt av det närliggande vattnet. Inredningen är rejäl och maten från buffén likaså. Blomkålssoppan smakar ljuvligt, oxbringan har en mycket god senapskräm som lyfter hela anrättningen ordentligt, precis som torskens smögensås också lyckas med. Det finns ett ordentligt brödutbud, även om de gränsar åt det torra hållet. Smör tas ur bytta, som nästan var helt slut så att man fick skrapa lite i hörnen. Måltidsdryckerna man kan välja bland är förutom vatten, även lättöl ur kran och ett batteri med läsk och lättdrycker. Salladen är grovhackad och innehåller inga direkta överraskningar men heller inga besvikelser. Det är en rymlig lokal trots att det kan sitta över 100 personer här under lunchrusningen. Man kan komponera en riktigt stabil lunch från bufféns utbud och man blir rejält mätt. Efter maten kan man ta kaffe ur en automat som även har cappuccino och lite andra varianter, bredvid står en bra hög med kokosbollar som är lite väl kompakta men ändå rätt så goda. Även om maten inte var något fyrverkeri så blir många bäckar små snart till en stor å som nästan når vattnet vi skymtar från matbordet inne på Matboden. Maten kostar 105 kronor och kaffet ingår.

G , U och Gästkritiker L väljer Buffén som bland annat erbjuder Oxbringa med rostade rotfrukter och senapskräm, Bakad torsk med smögensås samt citron och kokt potatis samt Blomkålssoppa.
G: "God mat med mycket att välja bland i en fin och rymlig lokal, lite på gränsen till storköksfeeling men bara nästan. Jättegott kaffe och kokosbollar efter maten höjer upplevelsen ännu mer. Trevlig och hjälpsam personal."
Betyg: 3.85 av 5

U:  "En stabil och välsmakande lunch med många detaljer som höjer helhetsintrycket, som blomkålssoppan, russinbrödet, kaffet, kokosbollarna och senapskrämen till oxbringan."
Betyg: 4.0 av 5

L:  "Mycket god mat, enda minuset är grusknastret bland rotfrukterna som var rätt irriterande samt smöret i den stora Flora-byttan som nästan var slut och hade smält. Utsökt blomkålssoppa, trevligt med kokosbollar till efterrätt och lättöl till maten. Perfekt ställe att ha med sig en bebis till, skötbord på toaletten, rymlig lokal, micro för uppvärmning av barnmat samt en personal som är mycket hjälpsam och tillmötesgående."
Betyg: 4.0 av 5

Sammanfattande ord: Ett heltäckande lunchställe som har det mesta man kan önska sig, dessutom i en trevlig lokal. Dock så tror vi att maten och vissa detaljer nog kan höja sig ytterligare ett snäpp, till exempel en roligare sallad, färskare bröd och fräschare smör. Men de har en bra grund att stå på.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Fazer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar