Lunchkartan

torsdag 16 april 2015

Restaurang Fazer Lindhagen

Område: Hornsbergs Strand

Uppdatering 2016-01-14:
Tyvärr håller inte restaurangen samma klass längre. Efter en oförklarlig restaurering har de gjort om rutinerna och man får nu mat uppslevad av kökspersonal och det fanns inte lika mycket att välja bland.
Kaffet har de flyttat lite närmre, men man måste fortfarande gå ut i lobbyn.

Allmänt omdöme: Vi möts upp utanför Fazers lunchrestaurang på Lindhagensgatan i Hornsberg. Klockan har passerat 13 och det betyder oftast att man kan förtära sin lunch i lugn och ro. Från gatan så ser dock restaurangen ut att vara helt fullsatt. Vi går ändå in i Fazers kontorsfoajé där entrén till restaurangen ligger. Vi står och velar ett tag och det blir inte bättre när kassörskan säger att Wallenbergarna är slut eftersom det har varit så mycket folk idag och att de har ersatt den med rostbiff istället. Vi bestämmer oss ändå för att gå in och betalar 105 kronor var för buffén som varje dag har två kötträtter och en vegetarisk rätt. Precis innan vi ska gå in i matsalen så ser vi att de har små fat med kräftröra och gräslök som en liten aptitretare som vi tar innan vi träder in och tar vår bricka, som visar sig vara långsmal i stället för det vanliga standardmåttet. Det börjar lite bakvänt med salladsbuffén som har ett riktigt bra och intressant utbud med olika betor, rotfrukter, couscoussallader, fetaoströror och meloner. Sedan kommer olika brödsorter med tapenade och smör. Här finns också en musselsoppa som man kan ta. Efter det så kommer man in i en avdelning där de har själva rätterna, en egengjord salsiccia, rostbiffen som har en asiatisk touch, mos, rårörda lingon, sparrisgratäng och mycket annat. Dessutom så ligger det mycket fina pannkakor här med tillbehör som nästan gör oss vimmelkantiga. Det är grädde, olika sylter, nötter och någon slags nutellasås med bananbitar i. Brickan och tallrikarna blir snabbt fulla och vi sätter oss i en rätt så anonym men luftig matsal där det är gott om plats mellan borden. Trots att det är rätt så mycket folk så störs man inte så mycket av det. Måltidsdryckerna man kan välja på är kranar med kolsyrat vatten, vanligt vatten och lättöl. De har även en uppsjö av vatten med olika smaker i kannor. Vi sitter och stirrar på vår mat ett tag och hugger därefter in. Musselsoppan smakar mycket gott, brödet med tapenaden är smarrig, kräftröran är bra. Wallenbergarnas ersättare, rostbiffen, klarar sig bra även om Wallenbergarna med sitt kalvkött nog hade varit snäppet högre. Pannkakorna med allt det smaskiga som var till var fantastisk. Det enda som vi inte tyckte höll samma klass var vissa rotfrukter som inte smakade särskilt mycket. Smolket i bägaren för oss kaffedrickare var att det inte fanns något kaffe i restaurangen, men om man hade kvitto på maten så kunde man gå till en kiosk som låg på andra sidan kontorsfoajén och där köpa en kopp för en femma och sedan gå in i restaurangen igen. Obegripligt. Annars så är vi nästan i chock över hur mycket mat man fick och hur hög klass det mesta hade. All mat som görs är också kravmärkt.

G , U och Gästkritiker L & B väljer Buffén med Wallenbergare (ersatt av rostbiff), Egengjord Salsiccia, Pannkakor med specialtillbehör, musselsoppa med mera.
G: "Fantastisk mat och väldigt mycket att välja bland. Otroligt fina pannkakor med tillbehör. Klockrent lunchställe."
Betyg: 4.4 av 5

U:  "En skattkista av mat öppnar sig här. Att man måste köpa kaffet i en annan del av byggnaden är dock riktigt puckat. Annars så är det mesta riktigt bra. Perfekt för en långlunch."
Betyg: 4.5 av 5

L:  "Överraskande bra lunchrestaurang med ett riktigt bra utbud. Några av rätterna var så goda att jag skulle kunna gå tillbaka och bara sleva i mig, som musselsoppan och pannkakorna med de fantastiska tillbehören. Hög genomgående kvalitet."
Betyg: 4.5 av 5

B:  "Jag är ingen buffémänniska, men det mesta var gott här. Synd att det inte fanns några Wallenbergare kvar, rostbiffen tyckte jag inte var hundra. Pannkakstillbehören var dock riktigt bra."
Betyg: 3.75 av 5

Sammanfattande ord: Kanonlunchställe med hög kvalitet på maten och mycket att välja bland.

Gillar man detta så gillar man nog också:
9Deli, Gotland Grill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar