Lunchkartan

onsdag 1 april 2015

Koloni Telefonplan

Område: Telefonplan

Allmänt omdöme: Vi fortsätter våra gastronomiska eskapader i Söderort och rör oss mot Trendiga Telefonplan som de senaste åren fått en allt starkare identitet av att vara något av ett kreativt kluster. I den gamla vaktkuren vid det stora kontorskomplexet där Ericsson än gång i tiden huserade så har det precis öppnat upp en restaurang som heter Koloni, som sedan tidigare har fyra syskon i andra delar av staden. Vaktkuren är en rätt intressant byggnad, med ett halvplan där restaurangen ligger och en långsmal del vid gatunivå där det finns sittplatser där man kan jobba lite med sitt kreativa jobb och dricka kaffe. Koloni satsar på ekologiska råvaror och känns som en restaurang som passar trendkänsliga Telefonplan som handen i handsken. Lokalen är ljus och sparsamt inredd med ljusa trämöbler och hängande glödlampor. Mysigt för all del, men lite väl stereotypt kanske. Inne i lokalen sitter det en mycket homogen skara människor som ser ut att höra hemma på Konstfack hela bunten. Mycket ansade skägg och kvinnor i långa släpande rockar. Vi beställer varsin Vegetarisk Bönchili av en trevlig kassörska och sätter oss ned vid ett av borden och lyssnar till de lugnande ljuden av fågelkvitter som kommer från de många högtalarna. Måltidsdryck tar man i form av en flaska vatten med gurkskal i, knäckebröd och tunnbröd finns vid bordet. Sallad skulle vi fått redan i kassan, men då salladen för tillfället var slut så skulle det göras nytt, dock så måste vi påminna servitrisen om detta, och salladen kommer till slut ut i varsin glasburk just när vi ska runda av vår måltid. Själva bönchilin känns nyttig och fräsch, pitabrödet var krispigt och varmt. Dock så tror vi att det var kött i den vegetariska chilin, inte för att det gör oss någonting. I övrigt så känns det som att allt som serveras här är omsorgsfullt tillagat. Kaffet är rätt gott men fås i ett glas vilket bränner bra i handen då kaffestationen är en halvtrappa ner. Alltsammans kostar 95 kronor och lunchtiden är mycket generös, ända fram till klockan 16.00. Det råder en mysputtrig och vänlig stämning i lokalen, men vi tycker väl kanske att stället känns aningen mesigt för att ligga i en sådan kreativ miljö och som dessutom ligger i en rätt så unik byggnad. Den japanska foodtrucken som är parkerad precis utanför på gatan ser mer spännande ut.

G & U tar Vegetarisk Bönchili med avocadocreme och pitabröd

G: "Jag har aldrig ätit vegetarisk mat förut, det var gott men kanske ingenting jag beställer igen. Jättegott bröd, både tunnbrödet och pitan. Lokalen var trevlig och ljus. Inga direkta överraskningar dock."
Betyg: 3.2 av 5

U:  "God mat som också känns nyttig, portionen kunde gärna få vara lite större. Ljus och rätt så trivsam lokal. Restaurangen är rätt så lik Landet som ligger snett över gatan. Telefonplan kanske skulle behövt något annat, lite modigare ställe."
Betyg: 3.25 av 5

Sammanfattande ord: Bra och nyttig mat, generösa lunchtider och rätt så prisvärt. Lite själlöst dock.

Gillar man detta så gillar man nog också:
Gro, Landet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar