Lunchkartan

fredag 3 april 2015

Bönan och Prinsen

Område: Kristineberg

Allmänt omdöme: För att ligga i innerstan så har Kristineberg alltid varit något av en sömnig stadsdel, det händer faktiskt mer i de flesta närförorter än här. Restaurangutbudet är också skralt, så därför blev vi glada för Kristinebergsborna när vi läste om att en ny restaurang hade slagit upp i området om än med det lite barnsliga namnet Bönan och Prinsen. Det är väl egentligen mer ett café än en restaurang, men eftersom de har dagens lunch i form av veckans gryta och veckans soppa så duger det för ett besök av oss iallafall. Stället är litet och det finns bara några enstaka bord och gästtoalett saknas. Fast det är en del folk i lokalen så syns inte någon i kassan när vi kommer in. Inredningen är rätt så överbelamrad och man får intrycket av att det mesta är inköpt på någon loppis, vilket så klart är meningen och ska antagligen uppfattas som charmigt. De flesta stolar är olika, besticken är omaka och ligger i gamla plåtburkar på en hylla, lampskärmarna är av en udda blandning och sitter på olika höjd och så vidare. Några uppstoppade fåglar är inredningens centerpiece. Till slut så kommer det en ur personalen så att vi får beställa. Vi tar alla veckans gryta och slår oss ner på stolar med olika design. Besticken räcker inte till sällskapet och vi försöker få en skymt av någon i köket för att påpeka detta, det tar någon minut för att få kontakt. Likaså när vi vill ha servetter. Det är på det hela taget mycket märkligt då ett sådant här litet ställe verkligen är beroende av en personlig närvaro hos personalen. Här känns det lite som man tränger sig på.
Några skivor standardbaguette kommer ut med en klick färskost och en vattenkanna. Våra glas luktar unket, såsom det luktar när man diskat dåligt eller att diskmaskinen är slut. Maten är mycket god och vällagad tycker vi alla, något för små portioner dock. Maten kostar 85 kronor. Kaffet kostar 20 spänn extra och kommer med skummad mjölk. Några av oss var sugna på påtår, men trots några knackningar i kassadisken så dök ingen ur personalen upp så vi bestämde oss för att gå istället.


Både G och U samt Gästkritikerna L och B väljer alla Veckans Gryta som är en laxpasta med krondill och dillfrö.

G: "Maten var god, kanske lite för tunn och simmig. Inredningen var inget som föll mig i smaken. Servicen var inte på topp."
Betyg: 3.3 av 5

U:  "Laxpastan var smarrig men portionen var inte mättande. Brödet och färskostskålen som kom innan maten var lite snål för fyra personer. Glasen stank surt. Kaffet kostade 20 spänn extra. Servicen var mycket märklig och man kände sig inte så välkommen. Hoppas att det är nybörjarmisstag, för maten var det som sagt inget fel på egentligen."
Betyg: 2.75 av 5

Gästkritiker L:  "Laxpastan var nog en stark 4:a och så pass god att jag gärna skulle ätit den flera dagar i rad, men det finns en hel del faktorer som drar ner helhetsintrycket rätt mycket.  Servicen och bemötandet var trubbigt, det stinkande glaset gjorde att jag inte kunde dricka något vatten. Baguettebrödet var lite trist. Inredningen var plottrig."
Betyg: 3.25 av 5

Gästkritiker B:  "Väldigt god mat, dock så var portionen inte så stor. Tråkigt att det inte var mer närvaro från personalen när man väl behövde något."
Betyg: 3.5 av 5

Sammanfattande ord: God mat som kom i rätt små portioner i en lokal som var plottrig och saknade toalett. Inget vidare välkomnande från personalen. Slarvigt med detaljer som stinkande dricksglas och att bestick och servetter saknades.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar