Lunchkartan

onsdag 22 april 2015

Whakapapa

Område: Gröndal

Allmänt omdöme: Gröndal, den felande länken mellan stad och förort, har ett kafé som vi fick nys om som har ett namn som skulle kunna vara titeln på Shakiras nästa album. Whakapapa betyder släktskap på maoriska och lokalen ligger en halv trappa ner i utkanten av Gröndals centrumgata och man kan även sitta på den asfalterade ytan utanför som är möblerad med enkla stolar och bänkar. Av menyn att döma så serveras det bara vegetariska alternativ, kanske att det till och med är veganska. Vi tar varsin Halloumiburgare och tar lite bröd och sallad från ett litet bord i ett hörn där trängsel lätt kan uppstå. Vi undrar om det är deras veganska hållning som gör att de inte har smör till brödet, oavsett anledning så blir det väldigt torrt. Personalen är lite tjuriga men har ändå glimten i ögat. Salladen ser rätt trist ut, en variant av en pizzasallad känns det som, men smakar desto bättre. Här står även karaffer med vatten som är upphottade med längdskurna gurkbitar. Lokalen är rätt trång och borden är små, antagligen mer avsedd för småkakor och kaffe. Det märks tydligt när maten kommer ut och man får pussla en hel del för att få plats med allt på det lilla bordet. Har man en bebis med långa armar så har man rätt mycket att stå i. Halloumiburgaren ser rätt aptitlig ut men det är alldeles för lite såser för att väga upp de torra surdegsbröden och de kompakta rostade potatisarna. Själva halloumin känns rätt trist, är det någon veganapproach som gör att det ska smaka så Lutherskt? Vi vet inte. För 110 kronor så känns det rätt dyrt, känns mer som en 80 kronorsrätt på sin höjd. Kaffe ingår på maten som smakar mycket gott. Vi köper varsin tryffelchokladruta för endast 12 kronor, som var rätt goda MEN, för att följa den röda tråden; lite torra.

G , U och Gästkritiker L väljer Whakas halloumiburgare med rostad potatis, äppelchutney, surdegsbröd och gurkfräsdip.

G: "Inte min typ av mat, men alltid kul att prova något nytt. Aldrig ätit halloumi förut, och det var en positiv upplevelse. Potatisen var god, men jag har svårt för oskalade sådana. Mycket gott kaffe efter maten."
Betyg: 3.0 av 5

U:  "Mest torrt bröd på tallriken. Inget roligt att bli mätt på bröd för 110 spänn. Lokalen var rätt trist och småbutter stämning bland personalen, kändes inte så välkomnande. Kaffet var dock mycket gott."
Betyg: 1.75 av 5

L:  "Tråkigt att inte ha smör till brödet. För lite såser till huvudrätten, inte heller någon vidare halloumi. För små bord för min smak, blir lite som man äter i ett flygplan."
Betyg: 2.0 av 5

Sammanfattande ord: Ett ställe som säkert funkar bra som kafé, maten var inte någon höjdare dock. Torrt och lite trist. Ingen vidare ambassadör av veganmat.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar