Lunchkartan

fredag 10 april 2015

Grodhavet

Område: Huvudsta

Allmänt omdöme: Våren har gjort entré och himlen har blivit högre och berett plats för måsars skrin och skrän. Vi beger oss till Pampas Marina, Huvudstas Miami Beach, där restaurangen Grodhavet finns. Själva restaurangen är en mindre pråmliknande konstruktion och som utanför annonserar om Grillfredagar med oxfilé på deras lunchmeny. Intressant tycker vi så vi träder in i kajutan och slår oss ned i den rätt så kyliga lokalen. Vi tar från den enkla salladsbuffén där grovt skurna tomater och gurkor ligger med lite blomkål. Brödet man kan välja på är knäcke och tunnbröd med små hårda smörklickar vid sidan som bryter brödet i mindre bitar då man ska bre. Vatten eller saft finns att dricka. Maten serveras vid bordet och är en rätt så liten portion även om det är rätt så mycket kött. Den bakade potatisen ser ut som ett bränt hamburgerbröd som en liten såsklick blygt lutar sig mot. Redan här så vet man att såsen kommer att ta slut mycket fort om man inte ransonerar ordentligt. Oxfilén smakar inte jättegott, känns som en fryst budgetvariant. Potatis var god och den kunde gärna ha fått ta större plats på tallriken. Det är iallafall fin utsikt från restaurangen och det finns många olika avdelningar som ser mysiga ut. De har bland annat en liten strand med hängmatta. Men smakar maten så här så ser vi ingen anledning att återkomma bara för den sakens skull. Maten kostar 119 kronor och kaffe ingår. Det finns billigare maträtter som ligger runt 90 kronor.

Både G och U väljer Grillad oxfilé med bakad potatis och mangobbqsås.
G: "Jag blev besviken på maten, oxfilé är nästan lite mytiskt för mig. Brukar vara mycket mörare och saftigare än det var här. Salladen och brödet var inte något vidare heller. Grovt och lite klumpigt. Själva stället var lite väl enkelt också, även om det låg fint till."
Betyg: 2.8 av 5

U:  "Maten var inte någon höjdare. Kändes som ett ställe vid ett turiststråk som bara lever på sin adress utan att leverera bra käk. För lite sås till köttet, och det kunde behövas eftersom oxfilén inte smakade något vidare i sig. Ganska mysigt ställe annars som kändes avslappnat. Men kanske mer ett ställe som man dricker en öl på när det är sommar."
Betyg: 2.75 av 5

Sammanfattande ord: Bra läge, maten var en besvikelse och för lite sås och potatis i förhållande till köttet.

Gillar man detta så gillar man nog också:
-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar