Lunchkartan

torsdag 16 februari 2017

Buddah Khan Teppanyaki

Område: Solna

Allmänt omdöme: En av oss fyller år dagen till ära och vi bestämmer oss för att vi vill prova något extra. Vi sätter oss i vår gula lamborghini countach och trycker på gaspedalen. 3 minuter senare är vi i garaget vid Mall of Scandinavia, Norra Europas största galleria där det har fläskats på ordentligt med både affärer och restauranger. Vi åker upp och går under ett blinkande tak av plaströr, förbi några halvdana ställen och ser att det öppnat ett ställe som är Europas största Teppanyakirestaurang, som dessutom har sushiband i två våningar. Dessutom så heter stället Buddah Khan, vilket låter värdigt för en dag som denna. Det är kampanj på teppanyakilunchen, 128 spänn så får man käk och eldshow. Spännande. Vi blir placerade vid ett bord där ett sällskap av blasérade affärsmän dricker kaffe och låtsas vara o-impade av eldslågorna som flammar till från grannbordet. "Åh så mycket eld jag har sett i mina dagar." vill de kanske ge intryck av. Vi blir dock imponerade och vi har höga förväntningar på vad som ska hända vid vårt bord. Vi är tre i sällskapet och alla beställer olika sorters kött, anka, kyckling och entrecote. Det kommer en kines med ett high-tech munskydd och kockmössa och börjar steka upp vårt ris tillsammans med ägg och lite grönt. Vi får samtidigt en sallad som är lite trist men som har god dressing. Efter risfixandet så får vi dem i varsin skål och hon börjar göra köttet, först ankan och kycklingen. Det är inte så mycket till show än så länge. Vi äter lite ris och tittar förstrött omkring. Det känns som man är på en lyxkryssning. Fönsterlöst och sterilt men med gedigna material och högt i tak. När fåglarna är fixade så kommer då äntligen en eldslåga. Det tackar vi entrecoten för. Jäklar vad det flammade till. Affärsmännen närmast elden rycker till och med till lite. Najs. Maten då? Tja, det smakar inte speciellt mycket faktiskt och det är inga jätteportioner heller. Vi tar en flamberad glass till efterrätt för att få ännu en låga till livs. Kaffe beställer vi med. Gott. Summa summarum så är det en annorlunda upplevelse, lite kontemplativ och lyxig. Maten är dock inte någon sensation. Vi sätter oss i lambon igen och eldsflammorna från de fyrdubbla avgasrören lyser upp 5000-platsparkeringen and we're off.

G, U & Gästkritiker B tar Teppanyakilunch (G tar kyckling, U tar anka och B tar entrecote) för 128 kronor (kampanjpris). Vi tar också flamberad glass för 39 och kaffe för 30ish kronor.

G: "Lyxig och minnesvärd upplevelse. Maten god, särskilt riset, men inte främsta anledningen att komma hit kanske." Betyg: 4.1 av 5
U: "Elden och lokalen höjde betyget ordentligt. Lite Bondkänsla." Betyg: 3.0 av 5
B: "Fint ställe, känns lyxigt. Helt okej mat." Betyg: 3.5 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar