Lunchkartan

torsdag 23 februari 2017

Restaurang Konstfack

Område: Telefonplan

Allmänt omdöme: Mästerkritiker G är i Fruängen och tömmer örat på var då han har börjat höra alldeles förskräckligt så det är bara den ena halvan av oss som får jaga lunch idag. Gott så. Vi spinner loss från Hägerstensvägen där vi vanligtvis sitter och trycker, uppåt den branta smitvägen förbi JJ's thai och in i Ericssons gamla arbetarbostadsområde Telefonplan där husen för övrigt har anpassats fint till befintlig terräng. Vi parkerar utanför Konstfack och går in genom en tung stål dörr till restaurangen som ligger precis intill en stor utställningsyta där bland annat en piñata föreställande Donald Trump hänger från taket. Vi ställer oss i brickkö och ser att det finns tre olika sorters rätter att välja bland och de har lagt upp en tallrik av varje för att man ska förstå detta extra bra. Vi tar kycklingfilé, tar lite kolsyrat vatten och betalar det märkliga priset av 75,75 kronor (studenter betalar 65 spänn), tar lite ok sallad från en salladsbuffé lite mer än ok brytbröd från ett brödbord och sätter oss sedan i ett hav av folk med uttänkta frisyrer. Det är grönt hår, blått hår, pottfrisyrer, frissigt hår, hockeyfrillor och små hattar som täcker olika typer av klippningar. Vi tittar nyfiket på konstmänniskorna som en ornitolog betraktar paradisfåglar i Papa Nya Guniea och äter våran mat som smakar rätt utslätat, ungefär som maten gör på ett flygplan fast i en lite större portion. Fast det inte är någon särskilt rolig mat så är det ändå prisvärt och faktorer som bröd, kolsyrat vatten och ett stort och spännande persongalleri väger upp betyget. Är man student dessutom så är det ett riktigt kap faktiskt. Vi tar varmt och helt okej kaffe i en takeawaymugg och tar oss en närmre titt på konstutställningen. Vi nickar initierat medan den bleka lunchkycklingen fräts sönder av magsyra inne i våra oförstörda kroppar under lysrörens sken.



U tar Kycklingfile i dragonsås med bacon och purjolökspotatis för 75,75kr (ja ni läste rätt), bröd, sallad och kaffe ingår.

U: "Jodå, det smakar kanske inte så mycket, lite flygplansmatvibbar, men ändå helt okej och en okej portion. Gott bröd till, okej sallad, rätt så spännande lokal och klientel. Varmt kaffe ingår. Absolut prisvärt och trevligt att man ser in i utställningslokalerna bredvid." Betyg: 3.25 av 5
Gillar man detta så gillar man nog också: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar